Ook zot van Tinder, Instagram of Pinterest? Dan ga je deze 8 apps geweldig vinden

Ook zot van Tinder, Instagram of Pinterest? Dan ga je deze 8 apps geweldig vinden

Tinder, Instagram, Dropbox, Skype … we gebruiken allemaal dezelfde apps. Waarom eigenlijk? Omdat ze superhandig zijn natuurlijk. Maar er zijn er nog veel meer. Soms zijn ze beter, goedkoper, uitgebreider … of soms gewoon een leuke afwisseling. Deze 8 apps moet je leren kennen:

1. Hou je van Pinterest? Download dan Steller

Steller bestaat nog maar een jaar, maar werd al één van de beste apps van 2014 genoemd door Apple. Net zoals op Pinterest barst het er van de mooie dingen: van alledaagse foto’s tot professionele ontwerpen en doe-het-zelfideeën. Het grote verschil is dat je met Steller veel meer kan dan enkel foto’s posten en bekijken. Je gebruikt ook visuals, videos, tekst en geluidsbestanden.

2. Spendeer je uren op Instagram? Ga eens voor PHHHOTO

PHHHOOTO werkt ongeveer hetzelfde als Instagram, met dat verschil dat het bewegende GIFs van je foto’s kan maken. Met de app neem je enkele foto’s na elkaar die constant na elkaar worden afgespeeld. Dus in plaats van een foto van de zee deel je in het vervolg een GIF van de aanspoelende golven.

3. Val je voor Tinder? Probeer dan eens The Grade

The Grade is bijna hetzelfde als Tinder: het is een datingapp waarop je de ene foto na de andere te zien krijgt om dan te beslissen of je naar links of rechts swipet. Het grote verschil is dat je met The Grade wel van gedacht kan veranderen. Je kan naar de vorige foto terugkeren, ook al had je hem al weggeklikt. Bij Tinder is dat alleen mogelijk in de betalende versie Tinder Plus. 

4. Speel je graag Words With Friends? Wissel eens af met Knozen

Speel Kozen om je vrienden, familieleden of collega’s beter te leren kennen. De app stelt je allerlei vragen over je contactpersonen. Bijvoorbeeld: Wie zou zijn hond ‘kat’ noemen, A of B? Daarna kan je zien of je tegenspeler hetzelfde antwoord gaf. Je profiel wordt ook aangepast aan wat mensen over jou denken en je krijgt te zien welke eigenschappen het meest aan jou worden toegewezen.  

5. Altijd online op Skype? Er bestaat ook zoiets als Rounds

“Fun, Together, Now”, dat is de videochat app Rounds. Je kan ermee met 12 mensen tegelijkertijd chatten. Net zoals bij Skype kan je naast videochats ook gewone tekstberichten sturen. Daarnaast kun je samen met je vrienden spelletjes spelen en YouTube-videos bekijken.

Rounds is beschikbaar voor zowel Android als iOS. 

6. Verslaafd aan De Slimste Mens Ter Wereld-app? Check QuizUp

Opgelet: QuizUp is enorm verslavend. Er zijn meer dan 500.000 vragen in 1.000 categorieën dus je bent niet snel uitgespeeld. Je kan zowel tegen je vrienden als tegen willekeurige mensen spelen en je kan er ook mee chatten. De app bestaat nog maar anderhalf jaar, maar nu zijn al meer dan 3.6 miljard spelletjes gespeeld in 230 landen.

7. Ben je weg van 1Password? Maak kennis met OneID

Voor elke website een ander wachtwoord, veilig is het wel, maar handig allesbehalve. OneID houdt al je privé-informatie bij en synchroniseert automatisch met je smartphone en tablet, zodat je je inloggegevens altijd bijhebt.

Als je terug op een website komt waar je je eerder hebt ingelogd, typt OneID het juiste wachtwoord automatisch in. Handig én veilig dus.

8. Zit je dropbox vol? Trunx is de oplossing

Met Trunx importeer je supermakkelijk foto’s van Facebook, Instagram en eigenlijk eender welke andere site. Alles wat je op Trunx opslaat komt in een cloud en neemt dus geen plaats in op het geheugen van je smartphone. Je krijgt 15 GB opslagplaats gratis, terwijl Dropbox maar tot 2 GB gratis is. Via Trunx kan je makkelijk bestanden uit je Dropbox overzetten, dus overstappen is niet zo moeilijk.

Bron: StyleCaster

Gesponsorde artikelen