Left Right
scrollTop top

Oooh! In dit asiel lezen kinderen verhaaltjes voor aan bange honden


Oooh! In dit asiel lezen kinderen verhaaltjes voor aan bange honden

Kinderen die oefenen met lezen en honden die een stukje van hun schuchterheid afraken. Da’s het doel van het Shelter Buddies Reading Program in het dierenasiel van het Amerikaanse Missouri. En het is het meest hartverwarmende dat je vandaag zal zien!

Weinig dingen zijn meer vertederend dan kinderen en hondjes samen zien. Zeker als ze elkaar verder kunnen helpen. Dat moeten ze ook gedacht hebben in het Amerikaanse Missouri.

Leesmomentjes

In het Shelter Buddies Reading Program lezen kindjes die problemen hebben bij het lezen verhaaltjes voor aan bange asielhonden. Op die manier raken de honden wat meer van hun schrik af door aan mensen te wennen én oefenen de kinderen met lezen. De honden verblijven er in The Humane Society, het dierenasiel van Missouri. Ze zijn allemaal angstig omwille van wat er met hen gebeurd is in het verleden. Met de leesmomentjes van de kinderen willen de verzorgers hen dus een stukje van hun angst afhelpen.

De kinderen brengen de honden eerst een bezoekje om te zien waar ze de beste band mee voelen. Vervolgens kiezen ze een viervoeter uit, gaan ze erbij zitten en beginnen ze voor te lezen. Na een tijdje durven de schuchtere beestjes aan het glas komen te liggen om dichter zo bij het kind te zijn. Cute!

Hoe zo’n leesmomentje in z’n werk gaat, zie je hier:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  40.388.802
 • Aantal
  doden
  1.118.083
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  230.480
 • Aantal
  doden
  10.443