Oorzaak moord op burgemeester Moeskroen bekend? Jonge dader handelde uit wraak voor zelfmoord vader

Oorzaak moord op burgemeester Moeskroen bekend? Jonge dader handelde uit wraak voor zelfmoord vader

De burgemeester van Moeskroen, Alfred Gadenne (cdH), zou vermoord zijn door een 18-jarige jongen die daarmee wraak wou nemen voor de zelfmoord van zijn vader. Die had zelfmoord gepleegd nadat zijn contract bij de stadsdiensten van Moeskroen twee jaar geleden niet werd verlengd. Dat meldt de VRT.

De moord op de populaire burgemeester van Moeskroen shockte vanmorgen de Belgische politiek. De 71-jarige cdH’er werd op de begraafplaats van zijn stad de keel overgesneden. Dat kerkhof ging hij zoals iedere avond zelf sluiten als hij naar huis vertrok.

Aan de poort van de begraafplaats zou Gadenne opgewacht zijn door een 18-jarige jongen. Die zou de burgemeester hebben vermoord uit wraak. De vader van de jonger werkte tot twee jaar geleden voor de stad Moeskroen, maar zag toen zijn contract niet verlengd worden. De man pleegde daarna zelfmoord en ligt nu op het kerkhof van Moeskroen begraven.

Daar werd de burgemeester gisterenavond vermoord. De dader zou geen poging hebben gedaan om weg te lopen en liep nog op het kerkhof rond toen de hulpdiensten aankwamen.

Gesponsorde artikelen