Left Right
scrollTop top

Oow! J.K. Rowling heeft net een nieuw verhaaltje over de familie van Harry Potter verteld


Oow! J.K. Rowling heeft net een nieuw verhaaltje over de familie van Harry Potter verteld

Het is alweer een heerlijke dag voor fans van Harry Potter, want J.K. Rowling heeft de website Pottermore officieel opnieuw gelanceerd. En dat deed ze met enkele nieuwtjes over de familie van Harry Potter.

Het verhaal van de familie van Harry Potter begint in de twaalfde eeuw, met een excentrieke man genaamd Linfred van Stinchcombe. De naam Potter was eigenlijk zijn bijnaam, al noemden ze hem aanvankelijk ‘Potterer’. Hij was heel geliefd in de gemeenschap en had zeven kinderen. Achter gesloten deuren voerde hij experimenten uit die voor de basis van het fortuin van de familie Potter zouden zorgen.

Volgens geschiedkundigen heeft hij een aantal drankjes gemaakt die vandaag de dag nog altijd gebruikt worden, zoals Skele-gro en Pepperup. Aangezien hij een pak drankjes verkocht aan tovenaars en heksen kon hij een aanzienlijke stapel goud aan elk van zijn kinderen nalaten.

Eén van die kinderen huwde met Iolanthe Peverell, de kleindochter van Ignotus Peverell. Die kennen alle Harry Potter-fans natuurlijk als de eigenaar van één van de originele Deathly Hallows (Relieken van de Dood). Aangezien de familie geen mannelijke erfgenamen meer had, kreeg zij de onzichtbaarheidsmantel van haar grootvader.

Het was de gewoonte in de familie om de mantel geheim te houden en haar nieuwe echtgenoot respecteerde die traditie. Vanaf dit moment is de mantel altijd aan de oudste van elke nieuwe generatie doorgegeven. Het volledige verhaal lees je HIER.

De vernieuwde Pottermore-website ziet er weer heel leuk uit om helemaal uit te pluizen. Je leest er al sinds 2011 nieuwe dingen over de personages uit de Harry Potter-boeken. De site heeft ook een nieuw logo in het handschrift van J.K. Rowling. En ze belooft fans dat ze hun eigen Patronus zullen kunnen ontdekken.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  44.474.616
 • Aantal
  doden
  1.173.928
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  368.337
 • Aantal
  doden
  11.170