Op 5G moeten we nog even wachten, maar Proximus komt volgend jaar al met 4.5G, driemaal sneller dan 4G

Op 5G moeten we nog even wachten, maar Proximus komt volgend jaar al met 4.5G, driemaal sneller dan 4G

Sneller internet? Hoe sneller, hoe liever natuurlijk. Dat weet ook Proximus, dat volgend jaar uitpakt met 4.5G, dat driemaal sneller is dan de huidige verbindingen. Verder gaat het telecombedrijf als eerste in België 5G-technologie uittesten, waar je snelheden tot 70 gigabit per seconde mee haalt. Da’s honderd keer sneller dan het huidige 4G. Hierop is het wel nog een paar jaar wachten. 

Een film downloaden nog voor je film kan zeggen: zo ziet de toekomst van het internet uit met 5G. En of we daar blij om zijn. Maar da’s nog even wachten want volgend jaar wordt eerst 4.5G uitgerold in een aantal Belgische steden, dat driemaal sneller is dan het huidige 4G.

Geert Standaert, hoofd technologie bij Proximus, geeft in Het Nieuwsblad aan dat snellere verbindingen nodig zijn om antwoord te bieden aan de enorme stijging van het mobiele dataverkeer.

“Niet alleen omdat steeds meer mensen een smartphone gebruiken en video explosief groeit, maar ook doordat apparatuur steeds meer met elkaar communiceert via het internet. Het gaat dan bijvoorbeeld om slimme bewakingscamera’s of thermostaten. In de toekomst komen daar ook nieuwe toepassingen bij zoals zelfrijdende auto’s, waardoor internetverbindingen dus razendsnel en zonder hapering moeten kunnen functioneren.”

In de testfase van 5G werkt Proximus samen met het Chinese Huawai in een labo-omgeving. Helaas moeten we nog tot 2020 wachten op de eerste gebruiksvriendelijke versie van deze verbinding. “We willen een heel goed begrip krijgen van de mogelijkheden van 5G. Dan kunnen we daar, bij de investeringen in ons netwerk, nu al rekening mee houden”, zegt Standaert.

Gesponsorde artikelen