Op citytrip naar Milaan 

Geschreven met branded content van Parkos.be

Ben je zot van de Italiaanse keuken en zoek je een leuke én betaalbare citytrip? Stop maar met zoeken, want jouw volgende reis gaat naar Milaan! De stad van de mode, het lekker eten én het voetbal is de ideale bestemming voor een romantisch weekendje weg met je lief of voor een tripje onder vriendinnen. Geen zin in veel voorbereiding?  Met de tips hieronder kan je zonder zorgen je valies pakken en vertrekken. 

Luchthaven 

De goedkoopste vliegreizen naar Milaan vertrekken vanuit Charleroi. Het is iets ingewikkelder dan de luchthaven in Zaventem om er te geraken met het openbaar vervoer. Gelukkig kan je er heel gemakkelijk goedkoop parkeren in de buurt. Het is wel belangrijk dat je dan de parking bij Aéroport Charleroi op voorhand reserveert. Dan ben je zeker van je plekje en is het bovendien ook goedkoper dan dat je ter plekke pas je parkeerticket regelt. 

Bagage

Als je echt low budget op vakantie wil, vlieg je het goedkoopst met Ryanair. Zeker als je beslist om slechts 10 kg mee te nemen. Als je goed georganiseerd bent, is 10 kg zeker voldoende voor een weekendje weg. De temperaturen liggen in Italië gewoonlijk ook een pak hoger dan in België, waardoor je dikke truien niet hoeft mee te nemen. Als je van plan bent om daar goed te shoppen, neem je misschien beter wel een grote valies mee. 

Mode 

Zijn jullie een weekendje weg onder vriendinnen? Dan kunnen jullie zeker jullie hartje ophalen in dé modestad van Europa. De Fashion Week net gemist? Geen paniek, op elk moment van het jaar pakken de winkels wel uit met een leuke actie. Neem zeker eens een kijkje in de prachtige Galleria Vittorio Emanuele, waar bekende modemerken en lokale boetiekjes samenkomen. En als jullie terugkomen met wat extra bagage van al die mooie winkels, zullen jullie blij zijn dat jullie de auto hebben kunnen parkeren op de parking aan Zaventem of Charleroi, afhankelijk vanaf welk vliegveld je vertrokken bent, en niet nog met het openbaar vervoer naar huis moeten. 

Cultuur

Milaan biedt nog veel meer prachtige winkels. Je kan er de spectaculaire Dom beklimmen. Vanop het dak heb je een prachtig zicht op de stad. Ook ‘Het laatste Avondmaal’ van Leonardo Da Vinci hangt in het klooster Santa Maria delle Grazie in Milaan. Wie de muurschildering graag wil bekijken, reserveert dit best lang op voorhand, want de plaatsen zijn beperkt! Ben je een grote voetbalfan? Dan moet je zeker ook een voetbalmatch van A.C. Milan proberen meepikken. Veel plezier! 

Meer
Lees meer...