Op de affiche voor de N-VA-nieuwjaarsreceptie: Puigdemont en … een reporter van ‘De Ideale Wereld’

Op de affiche voor de N-VA-nieuwjaarsreceptie: Puigdemont en … een reporter van ‘De Ideale Wereld’

Verrassende gasten op de aankomende nieuwjaarsreceptie van N-VA Leuven. Zij mogen niemand minder dan de Catalaanse leider Carles Puigdemont verwelkomen, samen met Lorin Parys en … een reporter van ‘De Ideale Wereld’, Luc Haekens. Pardon? 

Dat Carles Puigdemont, de afgezette en herverkozen verbannen leider van de Catalaanse afscheidingspartij CDC, afzakt naar het stadion van OHL voor de Leuvense N-VA-nieuwjaarsreceptie, mag niet verbazen. De man vertegenwoordigt tot op zeker hoogte de idealen van veel Vlaams-nationalisten en dus is hij duidelijk welkom op de receptie.

Puigdemont in België

Puigdemont is al even in België. Hoewel hij naar eigen zeggen herverkozen is (de drie onafhankelijkheidspartijen wonnen de verkiezingen die premier Rajoy had uitgeroepen), zou hij kunnen gearresteerd worden zodra hij voet aan grond zet in Spanje. Dus gaat de man gretig in op uitnodigingen zoals die van N-VA. Hij was al eerder te gast bij Lorin Parys, volksvertegenwoordiger voor N-VA en Leuvens boegbeeld.

Eerder verrassend is de aankondiging dat ook Luc Haekens, de reporter van het satireprogramma De Ideale Wereld, naar de receptie komt. Haekens verduidelijkte al aan De Standaard dat hij dat zal doen op vraag van N-VA en tegen betaling. Het gaat dus om een komische acte-de présence, en Haekens verzekerde dat er flink met N-VA zal gelachen worden.

Een separatist, een acteur en een volksvertegenwoordiger

De acteur vertelde er ook bij dat hij geen lid is van N-VA, en dat ook zal zeggen: het gaat dus puur om een opdracht. Haekens wist niet dat hij op de affiche zou staan, maar de bedoeling is wel duidelijk: volk trekken naar het stadion van OHL. Dan is de combinatie van een Catalaanse separatist, een lokale sterkhouder en een bekende entertainer alvast geen slechte zet.

Gesponsorde artikelen