Op deze bijzondere manier ontdekken ‘Game of Thrones’-acteurs of hun karakter in de serie sterft

Op deze bijzondere manier ontdekken ‘Game of Thrones’-acteurs of hun karakter in de serie sterft

’t Eerste wat Game of Thrones-acteurs doen als het script binnenkomt, is dit doorscannen om te kijken of hun karakter sterft. Dat bekent Game of Thrones-held Isaac Hempstead Wright, oftewel Bran Stark, tijdens een persconferentie van de Amerikaanse televisieserie in Singapore. Maar de makers maken op nog een andere, bijzondere, manier duidelijk aan de acteurs dat hun karakter – helaas – het einde van ’t seizoen niet zal halen. Wright: “Krijg je een bos bloemen of fles champagne, dan weet je eigenlijk hoe laat het is …”

Net zoals wij inmiddels allemaal voorbereid zijn op het feit dat werkelijk elke Game of Thrones-karakter plots, ineens, uit het niets, totaal onverwacht kan sterven, zo zijn ook alle acteurs van de serie voorbereid op het ergste. Zodra ze het script binnenkrijgen, scannen ze dat van begin tot eind door om te kijken of hun karakter dit keer wellicht het loodje legt.

“Dit is het eerste wat iedereen doet”, bekent Game of Thrones-acteur Isaac Hempstead Wright tijdens een persconferentie van de serie in Singapore. De afgelopen twee seizoenen was hij even uit Game of Thrones, maar in het zesde seizoen keert hij terug als Bran Stark.

Bos bloemen of fles champagne

Helaas hebben de scripts niet het laatste woord over de vraag of je karakter het seizoen overleeft of niet. Er is één manier voor de acteurs om het echt zeker te weten en die is bitterzoet.

“Het zit namelijk zo”, onthult Wright, “de makers sturen altijd een bos bloemen of een fles champagne naar de acteur, al voordat ze het gevreesde telefoontje plegen.” Als je dus met bloemen of bubbels verrast wordt, dan weet je al hoe laat het is …

“Succes van Game of Thrones”

Hoe verschrikkelijk hard het ook iedere keer is als we weer afscheid moeten nemen van een held uit de serie, volgens Wright is dit wel een belangrijk element van het succes van Game of Thrones. “In veel series kan je van tevoren al zien waar het verhaal naartoe gaat. Bij Game of Thrones kan je echt niet voorspellen wat er zal gebeuren. Niemand dacht dat Jon Snow zou sterven. Niemand zag de dood van Ned Stark aankomen.”

Wright: “Als je Game of Thrones kijkt, weet je echt niet wat je te wachten staat. Er is werkelijk geen enkele garantie dat een karakter blijft leven. Hierdoor investeer je als kijker in de karakters, alsof het echte mensen zijn die ieder moment kunnen sterven.”

Bron: BusinessInsider

Gesponsorde artikelen