Op deze kerstmarkt in Zwitserland werd gratis space cake uitgedeeld

Op deze kerstmarkt in Zwitserland werd gratis space cake uitgedeeld

Vandaag werd de grootste space cake ter wereld gratis uitgedeeld aan de bezoekers van de kerstmarkt van Zurich in Zwitserland. Van een vrolijk kerstfeest gesproken. 

Op een kerstmarkt geniet je normaal gezien van een glühweintje, een jenevertje en smoutebollen of tartiflette. Maar in Zurich konden de mensen zich vandaag op een andere manier warm houden: met de grootste space cake ter wereld. De taart met chocolade én cannabis werd vandaag gratis uitgedeeld aan de bezoekers van de kerstmarkt.

Maar voor je denkt dat heel Zurich nu higher is dan de gemiddelde bezoeker van Woodstock, het is niet de strafste space cake ooit. Enkel de grootste. Voor de cake van 15 meter lang werd een kilo wiet gebruikt, 160 eieren, 40 kilo suiker, 40 liter melk, 32 kilo bloem, 8 kilo suiker en 6 kilo boter, zo meldt de Zwitserse krant Le Matin.

Kerstmarkt in de wind?

Dus nee, er werd geen illegale drugs uitgedeeld op de kerstmarkt van Zurich en de hele stad ligt nu niet te stonen. Er zat namelijk maar 0,2 procent THC (tetrahydrocannabinol) in de taart. Ter vergelijking, het percentage van deze psychoactieve stof in een gemiddelde joint is 15 procent.

Maar waarom dan een space cake uitdelen waarvan je toch geen effect gaat hebben? Wel, in Zwitserland is het verkopen van cannabis sinds 2001 toegelaten. Op voorwaarde dat de waarden van THC lager zijn dan 1 procent. Het doel van deze actie was dus niet om de kerstmarkt van Zurich om te toveren in één groot drugsfestijn, maar om het debat omtrent cannabis opnieuw open te trekken. Zuya, het bedrijf achter deze actie, verkoopt producten op basis van marijuana.

iStock

Gesponsorde artikelen