Left Right
scrollTop top

Op deze manier hoef je op tv echt niks te missen van het WK


Op deze manier hoef je op tv echt niks te missen van het WK

Vanavond begint het WK voetbal in Brazilië, daar hebben we waarschijnlijk niets nieuws mee gezegd. Maar weet je al hoe je het wereldkampioenschap een hele maand gaat volgen? Verschillende Belgische en buitenlandse zenders hebben eigen WK-programma’s voorzien. Zelfs de allerkleinsten zullen niet aan de WK-gekte ontsnappen.

Door het uurverschil zullen de meeste wedstrijden tussen 18 uur en middernacht onze tijd beginnen. En dan hebben we nog geluk, want de eerste ploegen beginnen er in Brazilië speciaal voor ons iedere dag al op de middag aan. Maar om hoe laat er ook wordt gespeeld, we zullen alle wedstrijden rechtstreeks kunnen volgen. En eigenlijk zal de voetbalactie de klok rond van je scherm spatten.

Canvas/Sporza

Als officiële zender van het WK in Vlaanderen zit je op Canvas goed vanaf 17u30 tot in de late uurtjes. De eerste wedstrijd wordt iedere dag immers om 18 uur gespeeld. Nadien volgt een onderbreking voor de uitzending van Terzake, maar vanaf 20u40 is koning voetbal weer baas. De tweede wedstrijd begint om 21 uur. Karl Vannieuwkerke krijgt om 23 uur het woord in Diabo, een talkshow over het WK en de Rode Duivels. En wie daarna nog geen zin heeft om te gaan slapen, kan gerust blijven zitten. Om middernacht zendt Canvas ook de laatste wedstrijd van de dag rechtstreeks uit.

Alle partijen krijgen een LIVE verslag en deskundige analyse vanuit het sportdorp onder de VRT-toren. Onder de commentatoren van dienst onder andere Frank Raes, Filip Joos, Geert Heremans, Stef Wijnants, Eddy Demarez en Peter Vandenbempt.

Vandaag ziet het programma er door de openingsceremonie nog iets anders uit. Om 20 uur gaan we voor het eerst naar de WK-studio, en na Terzake gaat het programma verder. Na de openingsceremonie begint Brazilië om 22 uur aan de eerste wedstrijd tegen Kroatië.

VTM

Ook de commerciële zender VTM stapt mee in de WK-gekte. Vijf keer per dag zenden ze Stadion Brasil uit, een magazine dat de klok rond de laatste actualiteit over de Rode Duivels, hun tegenstanders en andere teams brengt. De eerste aflevering is er al om 7u30, een uur later volgt er nog eentje voor wie wat langer wil slapen. Om 12u45 heb je voor het VTM Nieuws een nieuwe afspraak. De volgende update is er om 17 uur en de dag wordt om 23u30 afgesloten.

Ketnet

Ook de allerkleinsten hoeven niks van het WK te missen. Omdat schoolkinderen op tijd moeten gaan slapen en de meeste wedstrijden niet kunnen zien, is er iedere ochtend Copa Ketnet. Op het eigen Ketnet-voetbalveld, eveneens onder de VRT-toren, presenteren wrappers Niels en Sien afwisselend het magazine met al het nieuws over het WK en de Rode Duivels. De ploeg van Karrewiet zit zelfs in Brazilië om er voor de jongste voetbalfans verslag uit te brengen.

Anderstalige zenders

In Wallonië zitten de rechten eveneens bij de openbare omroep. Daar kan je dus alle wedstrijden rechtstreeks op RTBF bekijken. In Nederland is er Studio Brasil op de NOS. Opmerkelijk is de aanwezigheid van onze Milow aan de gesprekstafel. De BBC beschikt niet over de volledige uitzendrechten en zal de helft van de partijen LIVE in beeld brengen. Die worden dan in Match Of The Day door Gary Lineker ingeleid.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.983.086
 • Aantal
  doden
  1.153.547
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810