Op deze manier kan je het verzenden van een e-mail annuleren in Gmail (en miserie voorkomen)

Op deze manier kan je het verzenden van een e-mail annuleren in Gmail (en miserie voorkomen)

Iedereen maakt het weleens mee: je stelt een e-mail op, je klikt op ‘verzenden’ en … je beseft net te laat dat je mail nog niet af was of dat de bijlage ontbreekt. Of nog erger: dat je je vergist hebt van ontvanger. Maar als je een gebruiker van Gmail bent, dan kan je op dat moment nog je e-mail annuleren. Heb je die functie nog niet getest? Dan kan je hieronder lezen hoe dat moet.

Echt ‘nieuw’ is de functie niet, ze bestaat al sinds 2015 op de website van Gmail en sinds kort ook op iPhone. Maar er zijn maar weinig mensen die weten hoe die functie nu precies werkt en wat je moet doen om ze te gebruiken. Terwijl iedereen ze op een gegeven moment weleens nodig heeft …

Niet terughalen, wel wachten met verzenden

Eerst en vooral moet je wel weten dat het ‘annuleren’ van je e-mails niet wil zeggen dat je die kan terughalen uit de inbox van de ontvanger. Zodra de mail ‘echt’ verzonden is, is het te laat.

Het gaat veeleer om een systeem dat na het duwen op de verzendknop eventjes wacht om je mail ook effectief te versturen. Je kan kiezen tussen verzenden met 5, 10, 20 of 30 seconden vertraging. Hieronder lees je hoe je die functie moet activeren.

Klik rechts bovenaan op het aangeduide icoontje …

… en ga vervolgens naar ‘Instellingen’

Een beetje lager op die pagina zie je ‘Verzenden ongedaan maken’ staan

Het enige wat je moet doen is ‘Verzenden ongedaan maken inschakelen’ aanvinken en het aantal seconden kiezen (en de wijzigingen opslaan)

Als je dan een mail verstuurt, kan je gedurende de gekozen tijd kiezen voor ‘Ongedaan maken’

En voilà, zo annuleer je het verzenden van een e-mail … op voorwaarde dat je snel genoeg bent natuurlijk!

Gesponsorde artikelen