Op deze manieren brachten prins Harry en Meghan Markle gisteren een eerbetoon aan prinses Diana

Op deze manieren brachten prins Harry en Meghan Markle gisteren een eerbetoon aan prinses Diana

De Britse prins Harry stapte gisteren in het huwelijksbootje met actrice Meghan Markle. Het was een prachtige bruiloft die overal ter wereld gevolgd werd. Maar er was natuurlijk één grote afwezige: prinses Diana, de moeder van Harry die overleed in een tragisch auto-ongeval in 1997. Maar zij werd wel gepast geëerd en wel op deze manieren. 

1. De verlovingsring

De verlovingsring van Meghan werd ontworpen door prins Harry zelf en heeft een speciale betekenis. In de ring zijn namelijk twee diamanten verwerkt die deel uitmaakten van de persoonlijke collectie van prinses Diana. Op die manier wilde de prins verzekeren dat “zijn moeder aanwezig was op dit avontuur.”

2. Het bloementapijt

Aan de ingang van de St George’s kapel in Windsor Castle sierde een prachtig bloementapijt, waarbij een grote rol was weggelegd voor witte rozen. Een van de favoriete geuren van prinses Diana.

3. Het bruidsboeket

Harry heeft zelf bloemen geplukt om te verwerken in het bruidsboeket. En dat waren niet zomaar de eerste de beste bloemen. Hij plukte vergeet-me-nietjes, de favoriete bloemen van zijn moeder.

4. Geloftes

In haar geloftes liet Meghan heel bewust een woord weg. Volgens de heel gedateerde tradities van het Britse koningshuis moesten bruiden in hun geloftes aangeven dat ze hun echtgenoot zouden “gehoorzamen”. Toen Diana trouwde met prins Charles weigerde ze dit echter te zeggen. Iets wat ook Kate Middleton deed en nu dus ook Meghan Markle.

5. Hymne

Tijdens de huwelijksceremonie werd de hymne Guide Me, O Thy Great Redeemer gezongen. Deze hymne werd ook gezongen op de begrafenis van prinses Diana en je merkt ook dat Harry emotioneel werd tijdens deze hymne.

6. Speech zus Diana

Een duidelijk eerbetoon voor Diana was natuurlijk de speech van haar zus Jane. Zij speechte in 1997 ook op de begrafenis van haar jongere zus.

7. Het goede doel

Prins Harry en Meghan hadden aan hun gasten gevraagd om geen cadeaus te geven, maar het geld dat ze zouden uitgeven aan een geschenk zouden storten naar een goed doel. Daarvoor hadden ze een lijst opgesteld met goede doelen. In die lijst stonden CHIVA, een organisatie die kinderen met HIV helpt en Crisis, dat zich inzet voor daklozen. Twee goede doelen waarvoor prinses Diana zich tijdens haar leven inzette.

8. Ring op het avondfeest

Op het avondfeest droeg Meghan een ring van Diana. Het was een ring met een grote blauwe diamant. Om zo dus traditioneel voor “something old, something borrowed and something blue” te gaan in één keer.

9. Elton John

Nog zo’n duidelijke verwijzing. Elton John zong op de begrafenis van prinses Diana het nummer Candle in the Wind. Nu zong hij op de receptie van het huwelijk van haar zoon, prins Harry.

(10. Lege stoel in de kerk)

De stoel naast prins William bleef tijdens de ceremonie leeg. Verschillende mensen vermoedden daardoor dat die plaats gereserveerd was voor prinses Diana. Dit werd echter al door andere bronnen ontkracht, die beweerden dat die plaats simpelweg vrij was omdat de Queen anders niet goed kon zien. Wat het echte verhaal is, valt dus nog af te wachten.