Op deze plekken in Antwerpen kan je de coolste streetart ontdekken

Copyright: Jente Willems – muurschildering: Charlotte De Cock

Liefhebbers van all things urban mogen Antwerpen zeker niet aan zich laten voorbijgaan. Je vindt er niet alleen geweldige shops en gezellige lunchadresjes, maar ook deze adembenemende streetart:

1. Deze twee dames op het Eilandje zijn ontzettend knap gemaakt …

De indrukwekkende muurschildering van artieste Djoels siert een saaie grijze muur op het Eilandje en geeft meteen kleur aan de hele omgeving.

2. … net zoals deze man

Ook op het Eilandje vinden we deze graffititekening van een oudere man, gemaakt door 2islomaniacs. Zijn indringende blik laat je niet meer los.

3. De tekeningen van basisschool De Boomhut brengen je naar de jungle

In september veranderde basisschool Het Palet aan de Bikschotelaan van naam en werd het De Boomhut. Om de nieuwe naam te vieren, kreeg de school deze twee schitterende muurschilderingen cadeau van kunstenaar Artoon.

4. Deze mag zeker niet ontbreken: wtFOCK aan Waagnatie …

Dat de Vlaamse onlineserie wtFOCK superpopulair is, blijkt uit de talloze reacties waardoor Waagnatie besloot het portret van hoofdrolspeler Robbe nog even op haar muur te laten staan. Normaal zou de graffiti verdwijnen zodra de opnames afgelopen waren, maar nu mag de muurschildering dus blijven tot aan de opening van zomerbar Bocadero.

5. … of het werk voor Port of Antwerp

Ook in de buurt van de Waagnatie kan je dit werk van Cee Pil bewonderen. Het symboliseert de constante beweging van de oceanen en de zeedieren en de dynamiek van de Haven van Antwerpen.

6. De vos aan de Plantin Moretuslei fleurt het metrostation op

View this post on Instagram

SilverFox

A post shared by John A Scott (@tramnum7) on

Wie heeft deze knappe vos al gespot aan de tramhalte Plantin Moretus?

7. Maar ook de volledige muur aan het station van Antwerpen-Berchem is een pareltje

Stations zijn altijd al een populaire plek geweest voor graffitikunstenaars en dat is in Antwerpen niet anders. Aan het station Antwerpen-Berchem is de volledige muur tegenover de sporen van prachtige tekeningen voorzien.

8. En de Zomerfabriek in Antwerpen is ook al zo’n populaire plek voor streetart

Daar vind je namelijk deze ongelofelijk gedetailleerde tekening van de hand van kunstenaar A Squid Called Sebastian. Hij maakte de schildering in het kader van het graffiti-evenement ‘Meeting of Styles’.

9. De man en de jongen aan Bibliotheek Park in Merksem zijn zeker de moeite …

In april 2018 kwamen de Colombiaanse artiesten van Vertigo Graffiti naar Merksem om in het kader van Street Art Antwerp een muurschildering te maken. Deze knappe tekening siert sindsdien de muur van Bibliotheek Park in Merksem. De omwonenden mochten mee stemmen op hun favoriete ontwerp.

10. … net zoals de Sensoa-campagne over HIV nabij de Grote Markt

Ook in 2018 lanceerde Sensoa haar campagne om HIV uit de taboesfeer te halen. Daarbij vroegen ze lokale graffitikunstenaar Larsen Bervoets om een metershoge muurschildering te maken op twee huizen in de buurt van de Grote Markt.

11. Van dezelfde hand: deze magnifieke vogel/vrouw

Larsen Bervoets heeft een way with walls. Deze opvallende tekening van zijn hand kan je gaan bewonderen aan de Eikenstraat.

12. Nog zo’n must-see: de tuinmuur van het gloednieuwe hotel A-STAY

In Antwerpen opende kortgeleden het hypermoderne hotel A-STAY, voorzien van de meest moderne technologische snufjes én met een impressionante muurschildering op haar tuinmuur, van de hand van artieste Charlotte De Cock. Begin je citytrip op zoek naar streetart vanuit dit hotel en je kan alvast een graffititekening van je must-seelijst schrappen.

13. En om af te sluiten: een flashy nijlpaard

Het moeten niet allemaal muurschilderingen zijn. Dit kleurrijke nijlpaard kan je terugvinden op het Eilandje, waar het het grijze straatbeeld opfleurt!

Ben jij klaar om de meest kunstzinnige urban kant van Antwerpen te ontdekken? Boek snel je overnachting bij A-STAY en start je citytrip langs deze toplocaties.

Gesponsorde artikelen