Left Right
scrollTop top

Op die manier wil Pizza Hut binnenkort pizza’s bij je thuis laten bezorgen zonder chauffeur


Op die manier wil Pizza Hut binnenkort pizza’s bij je thuis laten bezorgen zonder chauffeur

Toyota heeft op de technologiebeurs CES in Las Vegas ambitieuze toekomstplannen voorgesteld. Het automerk toonde er zijn e-Palette, een soort zelfrijdende auto die ook als kantoor, hotel of foodtruck kan gebruikt worden. Onder andere Pizza Hut, Uber en Amazon tonen interesse in het project.

Technologiefreaks kijken ieder jaar in januari vol spanning naar Las Vegas want dan wordt daar de technologiebeurs CES georganiseerd. Het is voor veel bedrijven de ideale plaats om hun futuristische toekomstplannen voor te stellen.

Een van de meest opvallende concepten komt dit jaar van Toyota. Het automerk presenteerde in Las Vegas zijn e-Palette, een soort zelfrijdende auto die binnenkort beschikbaar moet zijn in verschillende groottes.

Amazon toont interesse

Een van de bedrijven die interesse toont in de zelfrijdende auto is Amazon. De pakjesdienst zoekt al langer naar manieren om zijn leveringen sneller bij de klant te brengen en ziet in de zelfrijdende auto van Toyota dan ook een interessante optie.

Ook voor kledingwinkels kan de e-Palette een optie bieden. Zo zouden in de auto meerdere kledingmaten kunnen meegestuurd worden zodat de klant ter plaatse kan passen en kiezen wat hij of zij wil kopen.

Pizza Hut en Uber

Een andere partner van Toyota is Pizza Hut. De restaurantketen zou de zelfrijdende autootjes graag gebruiken om pizza’s snel bij zijn hongerige klanten te brengen. Op Twitter postte Pizza Hut een schets van hoe zo’n pizzakoerier zonder chauffeur er binnenkort zou kunnen uitzien.

Toyota ziet voor zijn e-Palette nog veel meer mogelijkheden. Natuurlijk kan de zelfrijdende auto ook dienst doen als taxi. Uber is dan ook een van de partners die het veelbelovende project steunen.

Ook hotelketens zouden interesse tonen om de auto’s te gebruiken al rijdende kamers. En als je dan toch ergens moet zijn kan je de ruimte ook meteen gebruiken als kantoor om onderweg te werken.

Mikken op 2020

Hoewel dit alles heel futuristisch klinkt, wil Toyota zijn e-Palette vrij snel op de markt brengen. Het Japanse automerk mikt op de Olympische Spelen van 2020 in Tokio om de eerste modellen de baan op te sturen. Enkele jaren later zouden ze in grote schaal moeten gemaakt worden.

Zo moet de zelfrijdende auto van Toyota eruit zien:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.478.447
 • Aantal
  doden
  1.159.319
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810