Left Right
scrollTop top

Op dit prachtige eiland kan je puppy’s knuffelen en ze daarna adopteren


Op dit prachtige eiland kan je puppy’s knuffelen en ze daarna adopteren

Voor velen is de combinatie van een eiland en knuffelende puppy’s een droom, maar het bestaat ook in werkelijkheid. Welkom op Providenciales, een deel van de Turks- en Caicoseilanden op de Antillen. Het initiatief komt van hondenasiel Potcake Place en is allesbehalve een toeristische attractie. Wel zoekt het asiel geschikte gezinnen om een puppy te adopteren. Check de foto’s op hun Instagramaccount. Waar zijn die papieren voor adoptie?

De Providenciales is niet zomaar een eiland om met puppy’s te knuffelen. Hondenasiel Potcake Place wil het aantal rondzwervende potcake honden – da’s een gemend ras dat je kan terugvinden op verschillende Carabaïsche eilanden – verminderen. Hiervoor worden uitstapjes en evenementen georganiseerd door ‘pleegverzorgers’ om op die manier honden en vakantiegangers met elkaar in contact te brengen. Als de liefde tussen de twee groot genoeg is, kan je het hondje adopteren.

De ploeg van Potcake Place bestaat volledig uit vrijwilligers. Ze bieden de honden een onderdak aan tot wanneer ze een nieuwe thuis gevonden hebben. Het asiel werkt samen met dierenartsen om de honden van de nodige vaccinaties en andere noodzakelijke behandelingen te voorzien. Wordt een hond geadopteerd, dan zorgt Potcake Place voor een vliegtuig en de ontvangst met de families op de luchthaven.

Dit is één van de snoezige honden op het eiland

Het eiland zelf ziet er ‘best oké’ uit

En … Knuffelen maar

Aandoenlijk!

Is de liefde tussen baasje(s) en hond groot? Dan kan je overgaan tot adoptie, zoals deze nieuwe gezinnen deden

One big smile!

Happy!

Meer foto’s kan je terugvinden via het Instagramaccount van Potcake Place


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.011.246
 • Aantal
  doden
  1.180.948
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  392.258
 • Aantal
  doden
  11.308