Op dit vlak haalt Meghan Markle het nu al ruim van Kate Middleton

Op dit vlak haalt Meghan Markle het nu al ruim van Kate Middleton

The Royal Wedding tussen prins Harry en Meghan Markle is niet alleen leuk nieuws voor royaltyfans, maar ook voor het Verenigd Koninkrijk. Volgens Forbes zal het huwelijk de Britse economie maar liefst 561 miljoen euro opleveren … en dat is heel wat meer dan het huwelijk tussen William en Kate in 2011.

Fans van het Britse koningshuis hebben 19 mei 2018 met rood aangeduid in hun agenda. Dan trouwen prins Harry en zijn Amerikaanse verloofde Meghan Markle namelijk. Hoewel Harry maar vijfde in lijn is voor de Britse troon krijgt het huwelijk toch veel aandacht.

De 33-jarige prins is al altijd de favoriet geweest van de Britse pers met zijn rebels gedrag en turbulente relaties en ook zijn verloofde is uniek. Meghan Markle heeft geen koninklijk bloed, werd bekend als actrice en wordt het eerste gekleurde lid van de koninklijke familie.

Meer dan 350.000 toeristen

Genoeg redenen dus om veel volk naar het Verenigd Koninkrijk te lokken voor The Royal Wedding. In 2011 kwamen voor het huwelijk tussen kroonprins William en Kate Middleton meer dan 350.000 toeristen naar de UK en ook nu wordt zo’n massa verwacht.

En dat alles is goed voor de Britse economie. Forbes berekende dat het koninklijk huwelijk maar liefst 561 miljoen euro zal opbrengen. Niet alleen de horeca kan rekenen op extra winst door de vele toeristen, maar ook de verkoop van merchandising zou voor een boost moeten zorgen voor de Britse economie.

Meer dan William en Kate

Opvallend is dat dat bedrag veel hoger ligt dat het ‘Kate effect‘ in 2011. Toen werd de winst berekend op zo’n 170 miljoen euro.

Ook de geboorte van prins George en prinses Charlotte zorgden trouwens voor een serieuze stimulans voor de Britse economie. Benieuwd of het eerste kind van prins Harry en Meghan Markle ook voor een koninklijke hype kan zorgen.

Gesponsorde artikelen