Op pad met de auto vandaag? Hou rekening met een pak files

Op pad met de auto vandaag? Hou rekening met een pak files

De politievakbonden VSOA en NSPV gaan vandaag met stiptheidsacties – lees: extra controles van voertuigen en boorddocumenten – wellicht het verkeer in de soep doen draaien. Rond Brussel, Gent en Antwerpen zal het verkeer sowieso moeizamer verlopen.

Volgens Carlo Medo van politievakbond NSPV zullen de acties zowel in Vlaanderen, WalloniĆ« als Brussel voelbaar zijn. “Want de stakingsbereidheid onder de collega’s is groot en er heerst veel solidariteit, omdat veel mensen ongerust zijn over de wijzigingen aan ons statuut. De politie wil een duidelijk signaal geven aan de regering dat het zo niet verder kan, dat gemorrel aan ons statuut.”

Daarom komen er verspreid over het hele land stiptheidsacties, die verschillende vormen kunnen aannemen. “Het kan gaan om controles op het dragen van de autogordel, of controle van het rijbewijs of boorddocumenten bijvoorbeeld”, zegt Medo tegen de VRT.

Waar?

Waar de acties zullen plaatsvinden, is niet bekend, maar de extra controles van voertuigen en boorddocumenten zullen een impact hebben op de gebruikelijke ochtendfiles, zegt VRT-verkeersman Hajo Beeckman.

“Als we terugkijken naar de gelijkaardige acties in december 2014, dan zien we dat ze vooral knooppunten in de grote steden en invalswegen daar naartoe uitkiezen”, zegt Beeckman. “De plaatsen waar het elke ochtend al aanschuiven is: daar zullen de files morgen nog iets langer zijn dan gewoonlijk.”

Gesponsorde artikelen