Op vliegvakantie met kinderen wordt een pak aangenamer: eerste test met aparte wachtrij op Zaventem een succes

Op vliegvakantie met kinderen wordt een pak aangenamer: eerste test met aparte wachtrij op Zaventem een succes

Wie op vliegvakantie vertrekt, herkent het vast wel: de stressvolle momenten voor je effectief opstijgt, en zeker als je kinderen bij je hebt. Wat met de kinderwagen, hoeveel milliliter babyvoeding mag je meenemen en hoe krijg je de wenende baby stil. Om die reiservaring voor hun nu te verbeteren heeft de luchthaven van Zaventem geëxperimenteerd met een extra wachtrij voor families met kinderen. En het was een succes, meldt woordvoerder Nathalie Van Impe aan onze redactie.

De luchthaven van Zaventem heeft begin deze zomer een nieuw veiligheidssysteem getest. Gedurende één week was er voor families met kinderen een wachtrij speciaal voor hen. Alle gezinnen met kinderen tot en met 12 jaar werden uitgenodigd om de nieuwe wachtrij te gebruiken. “Een vakantie moet niet beginnen bij een landing, maar al bij de aankomst op de luchthaven. Voor families met jonge kinderen is het nemen van een vliegtuig vaak stressvol. Met deze extra rij kunnen ze zich meer ontspannen voelen”, zegt Nathalie Van Impe, de woordvoerder van Brussels Airport aan newsmonkey.

Extra personeel

Een extra wachtrij betekent dus ook extra personeel. Geen probleem volgens Van Impe. “We zijn klaar om verder te investeren en de sfeer in de luchthaven te verbeteren. Er werd extra personeel ingezet om alles in goede banen te leiden.” De wachtrijen zouden in de toekomst trouwens door alle luchtvaartmaatschappijen georganiseerd worden.

Evaluatie

De maximumleeftijd van de kinderen staat nog niet vast. “Het is niet de bedoeling dat we in de toekomst elk kind om hun kids-ID gaan vragen. Het moet allemaal soepel verlopen. In ieder geval, het experiment ging uitstekend, en nu gaan we alles evalueren. Voornamelijk op twee punten: de klantentevredenheid en de praktische kant van de zaak.” Als de evaluatie vlot verloopt, wordt de speciale wachtrij opnieuw ingevoerd vanaf Allerheiligen (1 november).

Gesponsorde artikelen