Op zoek naar een origineel weekendje weg? Binnenkort kan je in Pairi Daiza blijven slapen tussen de dieren

Op zoek naar een origineel weekendje weg? Binnenkort kan je in Pairi Daiza blijven slapen tussen de dieren

Wij willen eigenlijk stiekem altijd blijven als we naar Pairi Daiza gaan en die droom wordt binnenkort waarschijnlijk werkelijkheid. De Waalse zoo wil namelijk zo’n 500 cabanes plaatsen midden in het park. Daarin zou je dan ’s nachts tussen de dieren kunnen slapen. Het park zou daardoor ook meer dan dubbel zo groot worden.

Zijn jullie ook al naar Pairi Daiza geweest? Het park wordt sinds de komst van de twee panda’s steeds populairder en na de geboorte van de schattige babypanda is de zoo echt altijd vol. Daar wil Eric Domb, stichter van het park, nu van profiteren door mensen te laten overnachten tussen de dieren.

Zo’n 500 kleine cabanes met telkens plaats voor zo’n 4 mensen, zo klinkt zijn ambitieus plan. Hij wil de mensen die blijven slapen iets unieks geven en ze dus te midden tussen de dieren leggen slapen. “Het is mijn droom dat onze gasten gedurende 1 tot 4 nachten kunnen samenleven met bepaalde diersoorten zonder dat dit risico’s met zich meebrengt voor hen of voor de dieren”, legt hij uit in L’Echo.

Om zoveel plaats te maken, moet het park wel uitbreiden van 50 tot 130 hectare. Dat is voorlopig nog een probleem want daardoor krijgt het kleine dorp Brugelette, dat maar 3.000 inwoners heeft, nog meer overlast van de vele bezoekers van Pairi Daiza. We zullen dus waarschijnlijk nog wel even moeten wachten voor we bij die panda’s kunnen slapen, maar we kunnen er al over dromen.

Gesponsorde artikelen