Opgelet: dit weekend kans op de eerste sneeuw

Opgelet: dit weekend kans op de eerste sneeuw

Dit weekend kan wordt het overal vrij slecht weer: bewolking en regen. Maar dat wil zeggen dat we in de Ardennen kans krijgen op de eerste sneeuw van het jaar. Tot zover die indian summer, zeg maar hallo tegen wantjes, warme chocolademelk en (voorzichtig) sneeuwbottines.

Het was mooi, de lange nazomer maar na enkele weken met onwaarschijnlijke temperaturen, is het nu toch echt wel tijd voor winter. De weergoden schijnen het daar mee eens te zijn want na deze vrijdag is het echt gedaan met het warme weer. De temperatuur gaat onder de 13 graden en klimt er binnenkort niet meer over.

Altijd koude handen? Dit is waarom.

Weer dit weekend

Voor je huilend de barbecue en parasol gaat opbergen, daar zijn ook goede kanten aan verbonden. ’t Is te zeggen, wie van de winter houdt, krijgt een goede reden om op te vrolijken. Want in het zuiden van het land is het nog een stuk kouder. Daar wordt het dit weekend een graad of zes overdag en ’s nachts gaat het zelfs vriezen.

Reken daar nog een serieuze koude luchtstroming bij hou in je achterhoofd dat de Ardennen hoger gelegen zijn en inderdaad … dat is het recept voor sneeuw. Tijdens de nacht van zondag op maandag kan daar volgens het KMI de eerste (natte) sneeuw vallen. Wie echte ski- of sneeuwmansneeuw wil, zal naar Zwitserland moeten.

Altijd koud? Dan ga je dit zo hard herkennen.

Sneeuw

Wie toch liever met een extra dekentje op het terras zit: op 1 november volgt jouw laatste kans. Nadien duiken we echt de winter in, hopelijk met meer vaste sneeuw op de juiste plaatsen. De strooiwagens houden zich ook beter klaar.

Gesponsorde artikelen