Opgelet: het gaat deze week weer sneeuwen!

Opgelet: het gaat deze week weer sneeuwen!

Het is bitterkoud, maar de winter is voor sommigen niet compleet als het niet gesneeuwd heeft. Dat is volgende week wel het geval: vanaf dinsdag verwacht het KMI sneeuw over het hele land, maar dat wil ook meteen zeggen dat het glad wordt op de weg. 

Koud, koud, koud: we hebben de laatste dagen al veel reden gehad om onze muts en handschoenen bij te houden. Maar regenen deed het (gelukkig) niet: de laatste week bleef het zelfs opvallend droog. Maar volgende week is het dus zo ver, dan zal het beginnen sneeuwen over het hele land.

Sneeuw!

Maandag wordt nog een mooie dag voorspeld, maar de maximumtemperaturen blijven dan ook onder nul liggen, zeker in het zuiden van het land. Aan de kust cirkelen de maximumtemperaturen op dat moment nog rond de vier graden. ’s Nachts komt er echter een storingsfront opzetten van aan de Franse grens, dat langzaam over ons land zal bewegen.

Daar zit ook wat neerslag bij, vandaar dat het KMI voor dinsdag ook al een waarschuwing geeft. Hoe veel sneeuw er uit de lucht zal vallen, da’s nog niet duidelijk, maar ’t is wel al zeker dat het gevaarlijk wordt op de weg. Wie een eindje moet pendelen, vertrekt dan ook best op tijd.

Ijskoud

Het wordt de komende dagen trouwens ook ontzettend koud: de temperaturen zakken ’s nachts tot onder de -10 graden. Aan de kust valt dat nog mee en blijft het bij ‘slechts’ -5°C, maar wij zouden toch dat extra dekentje leggen. Opgelet: bij deze temperaturen is het gevaar op CO-vergiftiging ook groter, opletten dus dat je voldoende ruimtes ventileert. Bij hoofdpijn of misselijkheid check je best even de boiler op een waakvlam.

Gesponsorde artikelen