Opgelet in de winkel: jouw favoriete Jupiler krijgt een drastische make-over

Opgelet in de winkel: jouw favoriete Jupiler krijgt een drastische make-over

Of je nu van bier houdt of niet, we weten allemaal hoe Jupiler eruit ziet. Maar binnenkort kunnen wij ons verwachten aan een nieuwe look van het biermerk. Alle blikjes, verpakkingen en etiketten zullen te zien zijn in een nieuwe frissere versie. Heel de Jupiler-familie krijgt een facelift, zelfs Jupiler Blue en Jupiler 0,0 procent. Benieuwd hoe het eruit zal zien?

Volgens Jupiler krijgt het bier een opvallende make-over. Aan het recept verandert niets, maar volgens het merk gaan Belgen toch even in de ogen wrijven na het zien van de blikjes. “Onlangs heeft het logo met de bekendste stier van het land een update gekregen. Nu krijgt ook de hele verpakking een nieuwe identiteit: een strakker design, een modernere uitstraling, want bij een frisse Jupiler hoort een frisse look. Over kleuren kan je misschien nog van mening verschillen, over smaak niet. Het recept blijft dus 100 procent identiek. 100 procent Jupiler”, zegt Dimitri Van Loock, Marketing manager Jupiler.

De uitrol van de nieuwe verpakking van Jupiler staat al gepland van midden september. Dus hou je ogen open want de kans zit erin dat je de nieuwe verpakking terugvindt op café of in de winkel. Het duurt natuurlijk altijd wel even vooraleer alle verpakkingen beschikbaar zijn. “Met meer dan 20 soorten verpakkingstypes, al het promomateriaal en de hele nieuwe stijlintegratie in winkels en bars is dit een gigantische onderneming.”

10 jaar geleden

Het is niet de eerste keer dat Jupiler zo’n transformatie ondergaat. “De nieuwste Jupiler facelift is opvallend maar past in een geleidelijke evolutie die het merk altijd heeft gekend. Het emblematische logo van de stier is daar het beste voorbeeld van.” Het is al wel even geleden dat het logo zo’n metamorfose onderging. “Het was al bijna 10 jaar geleden dat het iconische Jupiler-logo zo een opvallende visuele re-styling kreeg.”

Volgens Van Loock is de verpakking misschien iets minder traditioneel maar in de verpakkingswereld staan tegenwoordig zo veel interessante dingen te gebeuren dat veranderingen wel vaker zullen gebeuren.

Hieronder zie je de veranderingen van Jupiler door de jaren heen:

Gesponsorde artikelen