Opgepast: de Antwerpse superflitspaal is terug

Opgepast: de Antwerpse superflitspaal is terug

Terug van weggeweest: de Antwerpse superflitspaal. Ook deze keer streek hij neer aan de Amerikalei, waar je maximum 50 per uur mag. Een gewaarschuwd man …

De Antwerpse superflitspaal is terug van weggeweest. Het reusachtige toestel kan bewonderd worden aan de Amerikalei ter hoogte van Immotheker en flitst in de richting van het nieuwe justitiepaleis. De twee ton zware flitser werd al snel gespot door de leden van PolCon – Politie controles, een Facebookpagina waar gebruikers politiecontroles met elkaar delen.

De flitspaal is van het type LIDAR. Dat staat voor Laser Imaging Detection And Ranging, een technologie die de snelheid meet door middel van laserpulsen. De LIDAR kan meerdere rijstroken tegelijk en zelfs in twee richtingen flitsen. Al lijkt het onwaarschijnlijk dat hij dat ook aan de Amerikalei doet.

De superflitspaal maakte vooral furore in Gent, waar de politie permanent twee toestellen in gebruik heeft. Ook Antwerpen plaatste al eerder een superflitspaal, maar dan niet permanent. Nu staat het toestel dus op de Amerikalei waar een snelheidsbeperking geldt van 50 km/u. De LIDAR flitst in de richting van het nieuwe justitiepaleis.

Bron: PolCon – Politie controles

Gesponsorde artikelen