OPINIE: “Hoeveel doden moeten er nog vallen voor wij onze ogen opendoen?”

OPINIE: “Hoeveel doden moeten er nog vallen voor wij onze ogen opendoen?”

Samen met de rest van de wereld nam het Katholiek Vlaams Hoogstudentenverbond (KVHV) te Antwerpen gisteravond met grote verontwaardiging kennis van de gruwelijke aanslagen in Parijs.

Vanzelfsprekend kunnen wij niet anders dan deze afschuwelijke misdaden tegen onschuldige mensen met klem veroordelen. Wij bidden voor de zielen van de slachtoffers en leven oprecht mee met de familie van de slachtoffers. We mogen echter niet bij de pakken blijven zitten.

Als KVHV vragen wij ons af of er dit keer ook méér gaat gebeuren dan stille marsen op straat. Wij roepen de Franse regering (en bij uitbreiding alle andere EU-lidstaten) op zich nu van de meest efficiënte middelen te bedienen om aan dit leed effectief een einde te maken. Daarbij hoort volgens ons o.a. zeker een waterdichte sluiting van de Europese buitengrenzen, of een drastische aanpassing van het Schengen-verdrag.

VRT-journalist Rudi Vranckx wist op het 13u-journaal te vertellen dat we door deze aanslagen niet afwijzend of veroordelend moeten staan tegenover de stromen asielzoekers. Los van het feit dat de grote meerderheid van de vluchtelingen al lang niet meer in direct gevaar verkeerde (velen komen bv. uit Turkije) en dus vooral economische motieven hebben, lijkt Vranckx te vergeten dat ook terroristen zich begeven onder deze vluchtelingenstromen, als wolven tussen schapen.

Grenzen dicht: nu, now, maintenant, jetzt!

Het is in ieder geval een absurde situatie dat de Europese buitengrenzen zo slecht gecontroleerd worden dat iedereen van over de hele wereld zomaar tot in Parijs of Vlaanderen kan doorwandelen. Dààr knelt het schoentje. Waarom is het zo moeilijk voor de centrumrechtse Belgische regering om dezelfde stappen te ondernemen als de socialistische president Hollande: sluit de grenzen. Ook Bart De Wever is dezelfde mening toegedaan.

Waar wij echter bezorgd om zijn is dat het bij mooie woorden blijft. We hebben NU daden nodig. De veiligheid van de ganse samenleving staat immers fundamenteel op het spel. Indien politici hier nu niets aan doen zijn zij medeverantwoordelijk. In die zin is het niet oneerlijk te stellen dat er bloed kleeft aan de handen van hordes linkse politici uit het verleden die de multiculturele samenleving ophemelden zonder de (nakende) problemen te zien. In het bijzonder denken we dan inderdaad aan het wraakroepende ‘Wir schaffen das’ van Frau Merkel.

Failliet van de ‘tolerantie’

Het sluiten van de grenzen heeft niets met intolerantie te maken. Zoals gezegd staat uw en onze veiligheid op het spel. Minister Alexander de Croo meende vandaag in de Wetstraat dat de aanslagen in Parijs “een aanval zijn op onze tolerante samenleving, en dat we nu dus alles moeten doen om die tolerantie te bewaren”. Snapt De Croo Junior dan werkelijk niet dat deze aanslagen net het failliet van de zogenaamde ‘tolerantie’ betekenen?

Stelt dan niemand de vraag naar de drijfveren van deze terroristen? Want wat bezielt je als je als mens in koelen bloede willekeurig mensen begint uit te moorden? Men zou toch denken dat dit fundamenteel ingaat tegen het geweten van elke gezonde mens. Ofwel zijn ze dus mentaal gestoord, ofwel zijn ze bezield door een bepaald denken dat echt kwaadaardig is. Zoals meneer De Wever een tijd terug in Reyers Laat zei: “Er is een probleem met de islam op dit moment in Europa”.

Al tientallen jaren tolereren wij de verspreiding van een extreme variant in onze publieke ruimte van een valse godsdienst die geweld goedkeurt, en we doen er niets aan. Wat we nu nodig hebben zijn politici die komaf maken met deze valse tolerantie waarvan we nu de resultaten in Parijs zien, en die ruggengraat tonen door te durven vast te houden aan de eeuwenoude christelijke beginselen waarop Europa gestoeld is. Die christelijke beginselen maakten het Avondland telkens opnieuw weerbaar tegen de islamitische aanvallen doorheen de geschiedenis.

Denken we maar aan Poitiers, Wenen, Lepanto. Vandaag worden de Europeanen als lammeren ter slachting gevoerd, terwijl de ‘tolerante’ politiek-correcte goegemeente vanuit hun villa’s het met lede ogen aanzien. Het enige wat er vandaag gebeurt is een sentimentele reactie, met veel woorden en bloemen en kaarsen, maar geen daadkrachtige reactie in de praktijk die echt iets verandert.

Zo moeten we ook oppassen halfslachtige maatregelen te nemen, zoals Hollande. Frankrijk sluit zogezegd de grenzen, maar als de VRT-ploeg dat even test blijkt dat onopgemerkt van België naar Frankrijk gaan poepsimpel is. Er wordt bv. ook geen enkele grootschalige actie op touw gezet om illegalen op te sporen of om bepaalde no-go wijken uit te kuisen.

Besluit

Tot slot kunnen ook vragen gesteld worden bij de financieringslijnen van IS. Het is een publiek geheim dat IS een groot deel van haar inkomsten ontvangt van de Arabische Golfstaten, die op hun beurt hun rijkdom uit hun olie halen, die verkocht wordt aan het Westen. Is het dan onjuist te stellen dat WIJ tegen onze wil in indirect mee de terreur in Parijs van gisteren mee hebben gefinancierd?

Wat we nu meemaken is Charlie Hebdo, maar dan maal 10. Hoeveel doden moeten er nog vallen voor wij onze ogen opendoen?

Vbr. stud. paed. Andreas Van Puyvelde v. Jani, Praeses KVHV-Antwerpen 2015-2016

Kvhv03@gmail.com

Gesponsorde artikelen