Oplichters verkopen bokaaltjes water uit gesloten Disney-attractie voor 1.000 dollar

Het was een droevige week voor fans van Disney World in Orlando, Florida. Deze week sloot een van de meest legendarische attracties in het park de deuren. Op 23 januari vertrok het laatste ritje op de Splash Mountain, maar toch zullen er nog heel wat mensen kunnen blijven genieten van de attractie. Al moesten ze daar wel wat geld voor overhebben én bestaat de kans dat ze worden opgelicht.

In België konden fans van de afgebroken keverbaan in Bellewaerde een karretje op de kop tikken, maar in de Verenigde Staten gaan ze nog een stapje verder. Daar worden namelijk bokalen water verkocht voor 1.000 dollar. Wat het zoveel waard maakt? Het is water uit de Splash Mountain-attractie in Disney World. Althans, dat willen de verkopers ons laten geloven.

Splash Mountain

Zoals dat soms gaat met oude attracties, was het deze week tijd voor de Splash Mountain in Disney World Orlando om te gaan. De waterattractie, die te vergelijken is met de boomstammetjes, stond al sinds 1992 in het park en vierde vorig jaar dus zijn dertigste verjaardag. Een jaar later moet het dus plaatsmaken voor een nieuwe attractie, Tiana’s Bayou Adventure. Die attractie zal vol verwijzingen naar de film The Princess and the Frog zitten.

Om gepast afscheid te nemen van de vorige attractie, wordt er nu op eBay dus water uit de vorige attractie aangeboden. Voor de prijs van 1.000 dollar (921 euro) per potje kan je eigenaar worden van ‘echt’ Splash Mountain-water. Op de tweedehandswebsite is ook te zien hoe je bij je aankoop een certificaat krijgt.

Alleen ziet dat certificaat er allesbehalve officieel uit. De kans bestaat dus dat het water gewoon uit de kraan komt en niet eens uit het Disney-park in Orlando. Al zal niemand daar ooit zeker van zijn.

Meer
Lees meer...