Er is een oplossing voor het oververhittingsprobleem van de iPhone 15, maar het is geen leuk nieuws

De nieuwe iPhone 15 blijft bij veel gebruikers problemen ondervinden met oververhitting. Apple heeft voorlopig nog niet officieel gereageerd op die vele klachten, maar ongetwijfeld wordt er achter de schermen gewerkt aan een oplossing, al ligt dat niet voor de hand.

In het nieuws: De lancering van de iPhone 15 (Plus) en iPhone 15 Pro (Max) is niet zonder problemen verlopen. Die toestellen zijn sinds vorige week te koop en sindsdien duiken er steeds meer klachten op over nieuwe iPhones die zeer warm worden. Momenteel is het nog wachten op een reactie van Apple, maar dat zou wel eens kunnen slecht nieuws zijn. Mogelijk is de enige oplossing het verminderen van de prestaties van de nieuwe iPhone 15-modellen.

Wat is het probleem?

  • Hoewel het oververhittingsprobleem zich bij alle modellen voordoet, zijn het voornamelijk de iPhone 15 Pro en 15 Pro Max die problemen lijken te ondervinden.
  • Volgens experts zijn er daar drie oorzaken voor. Dat smartphones warm krijgen bij intens gebruik is op zich logisch, maar als die warmte snel weg kan, merk je daar weinig van. Bij de iPhone 15 Pro zijn er echter drie zaken die ervoor zorgen dat die warmte moeilijk weg kan. Eerst en vooral is er de titanium behuizing. Die is lichter en steviger dan het materiaal dat vroeger gebruikt werd, maar drijft ook moeilijker warmte af. Daarnaast lijkt Apple een keuze gemaakt te hebben om bij zijn design minder rekening te houden met het beheer van de warmte in de iPhone 15 Pro. Tot slot is er ook de nieuwe A17 Pro-chip die veel krachtiger is en daardoor ook meer warmte produceert.

Wat is de oplossing?

  • Voorlopig is het nog wachten op een officiële oplossing. De kans dat Apple alle toestellen terugroept, is zeer klein. Het lijkt daarentegen veel logischer dat ze met een software-update komen. Daarmee zal mogelijk wel de prestatie van die A17 Pro-chip iets begrensd worden zodat die minder heet wordt. Dat zal natuurlijk wel een negatief effect hebben op de prestaties en snelheid van de iPhone 15 Pro (Max).
Meer
Lees meer...