Opmerkelijk: Mauro biedt nieuwe single exclusief te koop aan via 2dehands.be

We kennen Mauro Pawlowski voornamelijk van groepen als dEUS en Evil Superstars, maar daarnaast maakt hij nog plezier in zo’n twee dozijn zijprojecten. Eén daarvan eist dit najaar de schijnwerpers op, want dan brengt Mauro als Maurits Pauwels een Nederlandstalige plaat uit. De single die ons moet warm maken voor die plaat – Een Mooie Tijd – wordt nu door de zanger en muzikant exclusief te koop aangeboden via de site 2dehands.be.

Het is allang geen geheim meer dat Mauro graag iets in het Nederlands wil doen. Hij schreef ooit een nummer voor De Kreuners (Meisje, Meisje) en werkt al een hele tijd toe naar zijn Nederlandstalige debuut onder het pseudoniem Maurits Pauwels. Zo zong hij al een nummer van dichter en romanschrijver Peter Verhelst en het nummer met de gevleugelde titel Toen Je Moeder Nog Een Wild Meisje Was werd gebracht tijdens de theatertour van Mauro met Ramsey Nasr.

In het najaar verschijnt het album Afscheid In Kloten. Nu is de eerste echte single van Maurits Pauwels gelanceerd en daar hoort een klein stuntje bij.

Debuteren in het tweedehands

Zijn album ­Afscheid In Kloten ­verschijnt in het najaar, de eerste single Een Mooie Tijd kwam enkele dagen geleden uit. Inmiddels werd het nummer opgepikt door de website 2dehands.be voor enkele reclamespots.

En dat bracht Mauro op een origineel idee: voordat de single te koop wordt ­aangeboden in winkels en op het net, biedt hij de eerste exemplaren ex­clusief aan via de koopjessite. “Een eer, want 2dehands.be behoort tot de favoriete sites van ­zowel Mauro Pawlowski als Maurits Pauwels”, laat zijn (fictieve) ­management Het Maurits ­Pauwels Bureau weten. En wie de columns van Mauro in Humo ooit gelezen heeft, weet dat dat niet gelogen is.

Maurits Pauwels wordt zo de eerste artiest ooit die ­debuteert met een tweedehandse plaat.

Op zondag 16 oktober staat de Maurits Pauwels Groep in de Ancienne Belgique. Tickets zijn nog verkrijgbaar.

Bronnen: De Standaard, Ancienne Belgique
Meer
Lees meer...