Opmerkelijk ontslag in het voetbal: Racing Mechelen wijst Mark Uytterhoeven de deur

Mar Uytterhoeven ontslagen door Racing Mechelen? Ja, je hoort het goed. De trouwste supporter van KV Mechelen verkocht abonnementen voor de vijand. Al heeft hij er nog altijd geen enkel aan de man kunnen brengen. In het volgende filmpje zien we hem naast Carry Goossens en Jaak Van Assche aan het werk als verkopers bij Racing Mechelen. Misschien komt het omdat Uytterhoeven de hele tijd de clubkleuren van ‘de kakkers’ draagt.

Even serieus nu: was Mark Uytterhoeven echt overgelopen? Natuurlijk niet, maar het Mechelse voetbal is belangrijk voor hem. Hij redde ooit KV Mechelen van de ondergang, en nu de aartsrivaal in slechte papieren zit, kon hij niet anders dan opnieuw in de bres springen. Racing degradeerde uit de derde klasse en speelt volgend seizoen met het vernieuwde systeem in de derde amateursklasse.

Financieel is het dan ook erop of eronder nu voor Racing Mechelen. De club moet dit jaar zo’n duizend abonnementen verkopen, tien keer meer dan vorig jaar. De prijzen daarvan variëren tussen 120 en 180 euro. Lukt dat niet, dan zal de club waarschijnlijk gewoon ophouden te bestaan. Mark Uytterhoeven wil dat toch vermijden en schiet de club in enkele filmpjes te hulp. In een truitje van KV Mechelen probeert hij Racing aan fans te helpen. “Het is de moment veu een abonnement.”

Dit is het filmpje waarmee de club hem in dienst nam

Abonnementen voor KV Mechelen verkopen gaat hem toch iets beter af

Meer
Lees meer...