Left Right
scrollTop top

Opmerkelijke kostenpost: president Macron soupeerde al voor 26.000 euro aan make-up


Opmerkelijke kostenpost: president Macron soupeerde al voor 26.000 euro aan make-up

We weten eindelijk waarom de Franse president er altijd zo fris uitziet. Meneer heeft in slechts drie maanden liefst 26.000 euro uitgegeven aan make-up. Mogen wij ook even meedelen dat de kapperskosten niet zijn meegerekend? Voel je dus zeker niet schuldig voor die mascara die je toch niet kon laten liggen, Macron ga je toch niet overtreffen. 

Macron is nog maar drie maanden president van Frankrijk en heeft al 26.000 euro mogen betalen aan zijn visagiste. Volgens het Franse magazine Le Point, zou de make-up-artiest van Macron twee facturen hebben opgestuurd: van 10.000 euro en 16.000 euro.

Als de president iets belangrijk te doen heeft (zoals een persconferentie), wil hij een mooie huid en geen zichtbare rimpels. Begrijpelijk dat hij daarvoor moet betalen, maar moet dat nu echt zo veel zijn?

Macronke doen

Op één kwartaal heeft de president in totaal zo’n 26.000 euro uitgegeven aan make-up. Als je dat even omrekent, spreken we van zo’n 8.667 euro per maand dus bijna 300 euro per dag. Natacha de visagiste heeft bijna 9.000 euro per maand verdiend aan het opmaken van de president.

De visagiste van Macron werd met spoed ingeschakeld en is niet vast in dienst. “We denken wel na over een goedkopere oplossing en zouden een contractant moeten aannemen”, zeggen de assistenten van Macron in Le Point. Slimme zet, denken we dan …

Hoeveel de Franse president uitgeeft aan zijn kapsel, geeft het magazine niet mee. Maar blijkbaar geven zijn voorgangers veel meer uit dan hij.

Say What!?

Het Élysée-paleis, de officiële residentie van de Franse president, geeft toe dat het om veel geld gaat, maar het meest shockerende is dat hij blijkbaar goedkoper is dan zijn voorgangers. Correspondent van Nos.nl, Frank Renout, vertelt dat Franse presidenten eigenlijk gewoon ijdeltuiten zijn: “Francois Hollande betaalde 10.000 euro per maand aan zijn privékapper. En Nicholas Sarkozy betaalde 8000 euro per maand aan een visagiste voor zijn make-up.”

Kleine reminder: dit is het haar van ex-president Hollande.

“9.500 euro per maand voor zoiets, wat een getalenteerde kapper!”

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  62.235.120
 • Aantal
  doden
  1.452.317
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  576.599
 • Aantal
  doden
  16.547