Opnames ‘Game of Thrones’-prequel gaan binnenkort van start

Opnames ‘Game of Thrones’-prequel gaan binnenkort van start

De prequel van ‘Game of Thrones’ komt er  mogelijks aan. Hoewel we allemaal vol spanning wachten op het laatste seizoen van de reeks is er dus ook goed nieuws. Na het achtste seizoen zal het nog niet volledig gedaan zijn met ‘Game of Thrones’ want er komt misschien een prequel die ons vooral meer zal leren over de Night King.

Game of Thrones zit er bijna op. De opnames van het achtste en laatste seizoen zijn achter de rug en het resultaat zal volgend jaar te zien zijn op HBO. Maar dat betekent niet dat het volledig gedaan is met de avonturen in Westeros. Er zijn namelijk plannen voor maar liefst vijf spin-offs, waarvan de eerste binnenkort in productie zal gaan.

The Long Night

Over de prequel is nog niet veel informatie bekend, maar we weten al wel dat de werktitel The Long Night is. Waaruit we kunnen afleiden dat we ondergedompeld zullen worden in de achtergrond van de Night King.

De Long Night is namelijk de winter die eeuwen voor het tijdperk waarin Game of Thrones zich afspeelt plaatsvond. Deze winter duurde een volledige generatie en zorgde voor een opmars van de White Walkers onder leiding van de Night King. Over deze laatste doen sinds het laatste seizoen de wildste verhalen de ronde, want velen zijn ervan overtuigd dat de Night King eigenlijk iemand is die we al kennen uit Game of Thrones. Deze prequel zal ons daar waarschijnlijk antwoorden op geven (of ons Game of Thrones-gewijs nog wat meer in de war brengen, natuurlijk.) Meer vragen die wij ons stellen over de White Walkers vind je hier.

De opnames van de pilot van deze prequel zullen in februari 2019 van start gaan, als deze een succes wordt, volgt er in 2020 waarschijnlijk een volledige reeks. Tegen dan zal de reguliere reeks van Game of Thrones al een jaar achter ons liggen, maar we zullen onze vrienden uit the Seven Kingdoms dus niet te lang moeten missen.

Laatste seizoen Game of Thrones

De opnames van het achtste en laatste seizoen van de reguliere reeks van Game of Thrones zijn achter de rug, zo weten we van de acteurs die al afscheid namen van hun personages, waardoor het aftellen naar de ontknoping officieel kan beginnen. Zo loste HBO enkele dagen geleden al de eerste beelden uit het laatste seizoen.

De reeks zal naar alle waarschijnlijkheid uitgezonden worden in de late zomer van 2019, maar deze timing werd al een paar keer verschoven, dus is hierover geen echte zekerheid.

HBO/Game of Thrones

Gesponsorde artikelen