Opnames zesde seizoen ‘House of Cards’ nu ook stopgezet

Opnames zesde seizoen ‘House of Cards’ nu ook stopgezet

De opnames voor het zesde seizoen van de gevierde Netflix-serie ‘House of Cards’ zijn voor onbepaalde tijd stopgezet. Eerder werd al aangekondigd dat het zesde seizoen ook het laatste zou zijn, maar er zou nu dus zelfs een nog abrupter einde aan de serie kunnen komen. Hoofdrolspeler Kevin Spacey (nu 58) werd er twee dagen geleden van beschuldigd op zijn 26ste een 14-jarige acteur seksueel te hebben geïntimideerd.

Hoewel er eigenlijk nog geen officiële aankondiging was geweest voor een zesde seizoen, waren de opnames al een tijdje aan de gang. Die worden nu dus stilgelegd omwille van de aantijgingen aan het adres van hoofdrolspeler Kevin Spacey. “MRC (de producent achter de serie, red.) en Netflix hebben besloten de productie van seizoen zes van House of Cards voorlopig op te schorten om ons tijd te geven de situatie te beoordelen en te praten met onze cast en crew”, stond er te lezen in een statement.

Gisteren nog raakte bekend dat het zesde seizoen meteen ook het laatste zou zijn. Er waren nog geen officiële plannen voor een zevende seizoen, maar voor vele fans kwam het nieuws toch als een verrassing. Netflix stelde al snel dat er al langer plannen waren om de serie te laten eindigen na het zesde seizoen, maar de timing doet vermoeden dat de beschuldigingen van seksueel misbruik tegen Kevin Spacey toch de hoofdoorzaak waren.

Outen

Anthony Rapp, bekend voor zijn rol in Star Trek, beschuldigde Spacey er deze week van hem seksueel misbruikt te hebben. Het zou gaan over een voorval 32 jaar geleden. Rapp, toen amper veertien jaar, zou uitgenodigd zijn op een feestje van de toen nog 26-jarige Spacey, die hem in dronken toestand probeerde te verleiden.

Spacey meende zich niets meer te herinneren van het incident maar bood in een statement op Twitter wel meteen zijn excuses aan. Hij maakte van de gelegenheid ook gebruik om zich te outen als homoseksueel. Iets wat velen zagen als een poging om het slechte nieuws onder de mat te schuiven.

Ondertussen beschuldigde ook Mexicaans acteur Roberto Cavazos Spacey van seksueel misbruik. Hij stelt dat de tweevoudige Oscarwinnaar meermaals jonge mannen seksueel heeft benaderd toen hij directeur van The Old Vic Theathre, tussen 2004 en 2015.

Lifetime achievement award

De zaak kost Spacey nu dus een hoop. Niet alleen zijn serie House of Cards wordt gecanceld, het is ook zeer waarschijnlijk dat de geplande Netflix-film Gore, waarin hij de hoofdrol zou spelen, nu niet meer door gaat. Gisteren raakte ook bekend dat de International Academy of Television Arts & Sciences, die jaarlijks de Emmy’s uitdelen, gepland had hem de International Emmy Founders Award (een soort lifetime achievement award) uit te reiken. Dat ziet hij nu ook aan zijn neus voorbijgaan.

Gesponsorde artikelen