Left Right
scrollTop top

Opnieuw Ryanair-miserie morgen en eind september “grootste staking ooit”


Opnieuw Ryanair-miserie morgen en eind september “grootste staking ooit”

Morgen, woensdag, gaan 400 Duitse piloten van Ryanair weer staken. En op vrijdag 28 september zal volgens vakbonden de “grootste staking uit de geschiedenis van Ryanair” plaatsvinden.

Duitse Ryanair-piloten gaan daar niet op wachten: zo’n 400 piloten en copiloten zijn van plan woensdag weer te gaan staken. Volgens de Duitse pilotenvakbond Vereinigung Cockpit (VC) zitten de onderhandelingen met de Ierse luchtvaartmaatschappij nog steeds muurvast.

Grootste staking ooit

Vorige maand, op 10 augustus, legden de Duitse piloten ook al het werk neer, samen met hun Nederlandse, Belgische en Zweedse collega’s. Dat was de grootste 24-uursstaking in de geschiedenis van Ryanair. Bijna vierhonderd vluchten werden geschrapt.

Compensatie voor je vlucht bij staking?

Ryanair-piloten en cabinepersoneel in heel Europa voeren al maanden actie voor betere arbeidsvoorwaarden. In Italië hebben de piloten inmiddels een cao-akkoord gesloten. Veel piloten uit andere landen vinden die deal niet ver genoeg gaan.

Eind september de big one?

Het cabinepersoneel is momenteel ook bezig met het opzetten van grootschalige, internationale acties. Ze mikken op stakingen in de laatste week van september, tenzij Ryanair voor die tijd over de brug komt.

Verschillende Europese vakbonden (België, Spanje, Portugal, Italië en Nederland) die het cabinepersoneel vertegenwoordigen, kwamen vorige week vrijdag samen in Rome. De precieze datum zou donderdag meegedeeld worden tijdens een nieuwe vergadering van de bonden, dit keer in Brussel. De bonden hebben het over de “grootste staking uit de geschiedenis van Ryanair”.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.983.086
 • Aantal
  doden
  1.153.547
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810