Opnieuw sneeuw verwacht in grote delen van het land

Opnieuw sneeuw verwacht in grote delen van het land

De sneeuw heeft ons land bereikt en is nog niet van plan om snel weg te trekken, want ook vandaag wordt er weer sneeuw verwacht. De sneeuw zal op de meeste plaatsen smeltend zijn, maar kan lokaal blijven liggen.

Ofwel leefde je de afgelopen dagen in je kelder, ofwel heb je het wel gezien. De winter is in het land en heeft voor de gelegenheid een sneeuwtapijtje meegenomen. In heel wat plaatsen in zowel Wallonië als Vlaanderen moest je de afgelopen dagen door de sneeuw ploeteren en dat lijkt toch nog niet gedaan.

Sneeuw

Vandaag trekt er namelijk opnieuw een neerslagzone over het land. De temperaturen zijn in heel Vlaanderen positief, maar waar de temperaturen tegen het vriespunt aanleunen, kan de sneeuw toch blijven liggen.

Vooral in het Oosten van het land, de Kempen en Limburg, kan dat vandaag het geval zijn. Er kan daar enkele centimeter sneeuw blijven liggen. In West-Vlaanderen, waar het kwik vandaag kan stijgen tot 4 graden Celsius, zal het bij smeltende sneeuw blijven.

Vannacht zal de temperatuur enkel aan de Kust boven het vriespunt zitten, waardoor er in de rest van het land opnieuw (smeltende) sneeuw kan vallen. Ook is er kans op gladde wegen zondagochtend. Vanaf zondag wordt het opnieuw warmer en zal het overal in Vlaanderen dooien. In de Ardennen zal de sneeuw wel nog even blijven liggen.

In Zaventem is het momenteel al fel aan het sneeuwen, waardoor er mogelijk vluchten vertraagd worden:

Gesponsorde artikelen