Optima Bank is niet meer, maar laat wel een put van 115 miljoen euro achter

Optima Bank is niet meer, maar laat wel een put van 115 miljoen euro achter

Het faillissement van Optima Bank laat sporen na, 115 miljoen euro om precies te zijn. Dat heeft curator Hans De Meyer deze morgen gezegd in de Gentse rechtbank van koophandel, waar het faillissementsdossier afgehandeld wordt. Het bedrag is wel nog niet definitief. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

De rechtbank van koophandel had Optima Bank op 15 juni, na advies van de Nationale Bank, failliet verklaard. En nu behandelt de rechtbank het eerste proces-verbaal waarop het een overzicht kreeg van de schuldeisers.

Het sociaal passief komt neer op 40 miljoen en het gewoon passief 74 miljoen. “Samen een bedrag van ongeveer 115 miljoen. Er zitten wel dubbeltellingen in omdat vorderingen ook ingediend zijn bij het Garantiefonds. Niet alle vorderingen zijn al ingediend”, vertelt curator De Meyer en staat te lezen in Het Laatste Nieuws. “Er is een vrij omvangrijk aantal schuldeisers. Alle schuldvorderingen worden momenteel aangehouden, behalve die van 50 leveranciers van niet-betwiste facturen. Het gaat om een bedrag van 515.00 euro.” Zo’n 750 klanten van de bank hebben een vordering ingediend.

Gesponsorde artikelen