Opwarmen voor Graspop: 10-jarige drumt alle nummers van Metallica in minder dan 13 minuten

Opwarmen voor Graspop: 10-jarige drumt alle nummers van Metallica in minder dan 13 minuten

De 10-jarige Noorse drummer Johannes Rørvik Grov heeft de volledige discografie van Metallica gecoverd in minder dan dertien minuten. Grov mept erop los als een bezetene en zit op geen enkel moment naast de tel. De knakkers van Metallica zelf hebben hem ondertussen al gespot. “The next generation”, schrijven ze op Twitter.

Alle nummers van Metallica kunnen drummen … Sommige drummers zijn er jaren mee bezig, maar de 10-jarige Johannes Rørvik Grov uit Noorwegen heeft zijn chops al onder de knie. In een viraal filmpje zien we hoe de jonge rocker de eerste punky grooves van ‘Kill ‘Em All’ inzet. Hij slaat de nagel helemaal op de kop bij Motorbreath en speelt dan feilloos fragmenten van alle songs van de klassieke platen ‘Ride The Lightning’ en ‘Master of Puppets’ in albumvolgorde.

Bij One van ‘And Justice for All’ doet hij onze monden openvallen met razendsnelle dubbele bas en tijdens Nothing Else Matters kunnen we eindelijk weer ademen. De platen blijven volgen en ook de meer proggy en technische songs van de laatste Metallica-plaat ‘Hardwired… to Self-Destruct’ kan hij begeleiden alsof het een fluitje van een cent is. Superschattig én een technisch hoogstandje! Van deze knaap zullen we beslist nog horen.

Het virale filmpje:

Gesponsorde artikelen