Organisatoren Vestiville opgepakt voor verhoor

Vestiville
Facebook Vestiville

Nadat het festival Vestiville in Lommel gisteren op het allerlaatste moment afgelast werd, is het parket een onderzoek gestart. Daarbij werden de drie organisatoren van het festival opgepakt voor verhoor. Er zal onderzocht worden of er sprake is van oplichting.

De vrees van velen werd gisteren dan toch werkelijkheid. Het festival Vestiville dat te mooi leek om waar te zijn, bleek dat ook te zijn. Op het allerlaatste moment, wanneer er al duizenden mensen aanwezig waren op de festivalweide, werd het festival afgelast.

Veiligheid

Vandaag om 17:00 besliste de burgermeester alsnog om Vestiville het hele weekend niet te laten starten. Na beraad met de…

Geplaatst door Vestiville op Vrijdag 28 juni 2019

Het festival, dat vrijdag om 18 uur van start zou gaan, werd om 17 uur afgelast. Volgens de organisatie was het de beslissing van de burgemeester van Lommel om het festival niet te laten doorgaan. Deze beslissing had te maken met veiligheidsredenen.

Eerder zegde headliner A$AP Rocky namelijk al af, omdat de organisatie geen verdere inspanningen kon doen om het festival veilig te laten verlopen. Met een headliner minder, was het natuurlijk moeilijk om het festival zonder problemen verder te laten gaan. Daardoor werd dan uiteindelijk beslist om het volledige festival te schrappen. Dit tot ongenoegen van de aanwezige festivalgangers, die hun frustratie tegenover de organisatie duidelijk maakten.

Organisatoren opgepakt

Het parket van Limburg laat nu weten dat het een onderzoek gestart is naar de mensen achter het festival. Het gaat daarbij vermoedelijk om de mensen achter BVBA Vestival, de Nederlandse broer en zus Ravuth en Aymira Ty en hun Britse zakenpartner Nick Chawda.

Twee van de drie werden vannacht al verhoord en zullen voorgeleid worden voor de onderzoeksrechter. Zonder namen te noemen, maakt het parket met de woorden “mensen die de Nederlandse taal machtig zijn”, duidelijk dat het hier gaat om de Nederlandse broer en zus. Voor de “Engelstalige persoon” was er vannacht nog geen advocaat en tolk aanwezig, dus wordt deze vandaag voor de eerste keer verhoord.

Fraude en witwaspraktijken

Het ondervragingen worden geleid door de cel van de gerechtelijke politie die gespecialiseerd is in fraude en witwaspraktijken. Waarvan de drie precies verdacht worden, is nog niet duidelijk, maar het zou waarschijnlijk gaan over oplichting.

Daarnaast kwam gisteren ook aan het licht dat er voor het festival gebruik gemaakt zou zijn van valse facturen. Ook dit zal dus mogelijk onderzocht worden door het Limburgse parket.

Tickets

De organisatie heeft ondertussen ook al laten weten dat “het de bedoeling is dat de verkochte tickets terugbetaald worden.” Als dat ook daadwerkelijk gebeurd, kijken de organisatoren op tegen een gigantische schuldenberg.

Een dagticket voor Vestiville kostte 78,85 euro, voor een weekendticket betaalde je 202,60 euro. Verder werden er ook luxueuze villa’s verhuurd, waarvoor festivalgangers tot meer dan 1.000 euro neertelden.

Gesponsorde artikelen