Orkaan Florence kost het leven aan meer dan 3,4 miljoen dieren

Orkaan Florence kost het leven aan meer dan 3,4 miljoen dieren

Orkaan Florence kostte in de Verenigde Staten aan 37 mensen het leven. Maar er zijn miljoenen  andere slachtoffers gevallen. Meer dan 3,4 miljoen dieren, voornamelijk boerderijdieren, heeft het leven gelaten tijdens de doortocht van de hevige orkaan. 

De orkaan Florence heeft lelijk huisgehouden in de Verenigde Staten. De orkaan kostte het leven aan 37 mensen, maar een veelvoud van dat aantal dieren overleed aan de gevolgen van Florence. Meer dan 3,4 miljoen dieren kwamen om het leven, voornamelijk door verdrinking.

Meer dan 3,4 miljoen dieren

Om zich voor te bereiden op de doortocht van orkaan Florence hadden boeren hun vee verplaatst naar hogere gebieden, maar de overstromingen waren uiteindelijk sterker dan verwacht. Waardoor ook die gebieden onder water kwamen te staan.

Het grootste deel van de slachtoffers was pluimvee. 3,4 miljoen kippen en kalkoenen kwamen om het leven. Maar ook 5.500 varkens verdronken in het hoge water dat ook binnendrong in de stallen. Dit kan grote gevolgen hebben voor North Carolina. De inkomsten van de staat bestaan namelijk voor tweederde uit inkomsten van pluim- en ander vee.

Huisdieren

Maar het zijn niet enkel boerderijdieren die het slachtoffer werden van orkaan Florence. Ook huisdieren hebben het door de passage van deze orkaan hard te verduren gekregen. Zo deelde Marcus DiPaola op Twitter een filmpje waarin te zien is hoe zes honden opgesloten zaten in een kooi waar het water al hoger stond dan hun poten. Ze werden door hun baasje achtergelaten in een kooi buitenshuis, die bovendien op een lager gelegen gebied lag en stilaan onderliep.

Deze honden konden op tijd worden gered, maar er zijn ongetwijfeld andere huisdieren voor wie de hulp te laat kwam.

Gesponsorde artikelen