Orkaan Laura zorgt voor 6 doden en gigantische schade in Louisiana en Texas

Orkaan Laura heeft aan de zuidkust van de Verenigde Staten voor een pad van vernieling gezorgd. De storm kwam aan land met rukwinden tot 240 kilometer per uur en verwoestte grote delen van Zuid-Louisiana. Daarbij vielen ook minstens zes doden. Ondertussen is Laura afgezwakt tot een tropische storm.

De schrik voor orkaan Laura zat er in het zuiden van de Verenigde Staten al enige tijd in. De storm was aangekondigd als de zwaarste in tientallen jaren. Met rukwinden tot 240 kilometer per uur kreeg de staat Louisiana de zwaarste klap te verwerken.

Schade door wind

Op heel veel plaatsen is er enorme schade door de zware wind. Daarnaast zijn er ook veel regio’s die volledig onder water staan. Beelden van de kustwacht tonen grote overstromingen langs de kust. Toch lijkt volgens de eerste berichten vooral de wind voor enorme schade te hebben gezorgd. Overal zijn daken weggewaaid.

De straten zijn bezaaid met puin en neergehaalde elektriciteitskabels. Gisterenavond zaten bijna één miljoen gezinnen in Texas en Louisiana dan ook zonder stroom. Ongeveer een half miljoen anderen zijn uit de regio geëvacueerd. Aan mensen die bleven, vroegen lokale hulpdiensten op om hun gegevens bij zich te houden zodat ze snel geïdentificeerd zouden kunnen worden als ze de orkaan niet zouden overleven.

6 doden

Ondanks de zwaarte van orkaan Laura halen veel inwoners van de getroffen staten opgelucht adem. In vergelijking met andere orkanen in het verleden lijkt de schade namelijk enigszins mee te vallen. Vooral het aantal doden blijft tot nu toe relatief beperkt.

Er is al melding gemaakt van ten minste zes overlijdens. Vier van hen kwamen om door omwaaiende bomen. Dat dodental kan wel nog verder oplopen.

Tropische storm

Ondertussen is de orkaan afgezwakt tot een tropische storm en trekt ze verder naar Arkansas en delen van Missouri, Tenessee en Kentucky. Die staten dreigen af te rekenen te krijgen met hevige regenval

Meer
Lees meer...