Oscar And The Wolf en Soulwax zijn de topfavorieten voor de MIA’s

Oscar And The Wolf en Soulwax zijn de topfavorieten voor de MIA’s

De professionelen in de muzieksector en de muziekjournalisten hebben hun stem al laten gelden. Zij hebben door telkens 3 genomineerden op te geven in elke categorie de uiteindelijke genomineerden voor de MIA’s bepaald. Nu is het dus aan ons! Oscar And The Wolf en Soulwax zijn de namen die in de zeventien categorieën het vaakst genoemd worden. Zij maken kans op respectievelijk 6 en 5 MIA’s.

Voor deze elfde editie van de MIA’s zijn er maar liefst 35 groepen en artiesten genomineerd waarvan er 13 nog nooit eerder genomineerd werden. Zes winnaars worden bepaald door stemmen vanuit de muzieksector, elf categorieën staan open voor het publiek.

Urban

Nieuw dit jaar is dat er prijzen worden uitgereikt in zeventien categorieën. ‘Urban’ is de gloednieuwe categorie waarin het publiek zijn stem kan uitbrengen.Genomineerden daar zijn Coely, Roméo Elvis, Zwangere Guy en Brihang.

Dezelfde Brihang is ook genomineerd in de categorie Nederlandstalig, naast Bart Peeters, Bazart en Niels Destadsbader. Die laatste doet het overigens ook lang niet slecht met drie nominaties.

Doorbraak

Ook altijd een interessant om te zien is wie er uiteindelijk genomineerd is geraakt in de categorie Doorbraak. Ieder jaar komen er wel een aantal nieuwe artiesten hun neus aan het venster steken en ook in 2017 was dat niet anders. De vier genomineerden in die categorie zijn Blanche, Delv!s, Milo Meskens en Tamino.

Twee van hen zijn ook genomineerd in de categorie Hit van het Jaar, namelijk Blanche met City Lights en Milo Meskens met New Beginning. De andere twee in de categorie Hit van het Jaar zijn Regi met Where Did You Go (My Summer Love) en Zietemduun van de genaamde Van Echelpoel.

Regi ontbreekt trouwens volledig in de categorie Dance, want daar zijn dit jaar Dimitri Vegas & Like Mike, Soulwax, Lost Frequencies en VRWRK genomineerd. Soulwax is verder ook genomineerd voor het album van het jaar (‘FROM DEEWEE’) en ook nog in de categorieën Live Act, Artwork en Videoclip.

Het valt op dat ze daarmee in de meeste categorieën de directe concurrentie moeten aangaan met die andere grote favoriet: Oscar And The Wolf. Die zijn net als Soulwax genomineerd in de categorieën Beste Album (‘Infinity‘), Live Act en Videoclip, maar Max Colombie sleepte ook nog een nominatie binnen als Auteur/Componist en in de categorieën Solo Man en Pop.

Later volgt er meer nieuws over de Lifetime Achievement Award en de Sector Lifetime Achievement Award. De uitreiking vindt plaats op dinsdag 30 januari vanuit Paleis 12 in Brussel.

Stemmen kan nog tot 10 december. Alle genomineerden kan je hier nakijken.

Gesponsorde artikelen