Oscar and the Wolf op Pukkelpop: extatisch, sensueel en mét kaplaarzen

Oscar and the Wolf op Pukkelpop: extatisch, sensueel en mét kaplaarzen

Dé headliner van vrijdag op Pukkelpop: Oscar and the Wolf. Max Colombie nam zijn hele entourage mee voor één van de concerten waar iedereen op zat te wachten. En ja, alles wat je van een Oscar and the Wolf-concert mag verwachten, zat daar in.

Een podium omringd door witte doeken voor projecties, een wit podium en dito catwalk: qua esthetiek zat het bij Oscar and the Wolf al voor de aankomst van Max Colombie alweer snor. En dan was Oscar (of was het de wolf?) himself nog niet gearriveerd: de leadzanger kwam op het podium op de tonen van ‘You’re Mine’ en dat gevoel gaf hij ook aan z’n publiek, een begeesterend uur en een kwartier lang.

De ultieme verleiding

Oscar and the Wolf, da’s een heel optreden lang lichtjes smachtend naar Max Colombie kijken, die met hese stem z’n publiek, statief en zichzelf begeestert. Eigenlijk konden we het al afleiden uit de outfit van de Gentenaar: Oscar and the Wolf was daar om het publiek te verleiden. De songs zijn er al, die kent het publiek ook woord voor woord van buiten (dat bewijst de stapel MIA’s op de schouw van Colombie), maar de hypnose, die moet van de frontman komen. Daarvoor had hij het betere heupenwerk mee, geaccentueerd door, jawel, heuplaarzen. Een omgekeerde Bey, daarom niet minder overtuigend.

Van ‘You’re Mine’ ging het naar ‘Exotic’, waarbij Kiewit getrakteerd werd op de grootste confettibom die we al hebben zien vallen. En toen kon het feestje van start gaan. ‘Undress’ en dan ‘Runaway’, woord voor woord meegezongen. Over ‘Princes’ naar ‘Strange Entity’: de extase bouwde maar op.

Maar ook aan mooie liedjes komt een eind en Oscar and the Wolf sloot af met een uitgesponnen ‘On Fire’ en ‘Fever’. Een laatste schreeuw uit het publiek en Max Colombie mag terug naar huis.

Even goed als die keer in het Sportpaleis? Twijfelachtig, het blijft een festival. Maar wie rechtstreeks naar huis wandelde, zat ongetwijfeld nog láng met ‘Princes’ in z’n hoofd.

Zo zag het optreden van Oscar and the Wolf eruit!


Met kaplaarzen dus. Wij zijn niet 100% overtuigd, Max Colombie leek dat wel.

Nee, maar, serieus. Kaplaarzen.

Gesponsorde artikelen