Ouders, bespaar jezelf de moeite: dat je flessenvoeding voor je baby altijd moet opwarmen, is een mythe

Ouders, bespaar jezelf de moeite: dat je flessenvoeding voor je baby altijd moet opwarmen, is een mythe

Kersverse ouders zullen het beamen: een baby’tje in huis is niet alleen heel leuk maar ook wel veel werk. Van de verzorging tot het eten, er kruipt een hoop tijd in die kleine spruit. Neem nu flessenvoeding, die je telkens moet opwarmen tot lichaamstemperatuur. Maar wij hebben goed nieuws, want dat blijkt een mythe te zijn. Je kan je baby ook gewoon flessenvoeding op kamertemperatuur geven. Dat bespaart je meteen al een hoop werk!

Als je thuis bent, is het allemaal nog niet zo erg. Even het flesje opwarmen en klaar. Maar ben je met je kleintje buitenshuis, bijvoorbeeld bij vrienden of op restaurant, dan is het al een pak ingewikkelder. Maar dat is eigenlijk overbodige moeite, zo blijkt. Want je mag ook flessenvoeding gewoon op kamertemperatuur aan je baby geven.

Lekker

Het kadert in een grotere ommezwaai binnen de kinderzorg, waarin een hoop minder nauwgezet wordt omgegaan met een aantal regeltjes die vroeger strikt gevolgd dienden te worden. Babyvoeding op kamertemperatuur serveren, zou helemaal geen impact hebben op de ontwikkeling van je kleine spruit. Dat wil echter wel niet zeggen dat elke baby het ‘koud’ even lekker zal vinden. Het is dus eerder kijken hoe jouw kindje reageert op de koudere voeding.

Kind & Gezin raadt nog steeds aan van de flessenvoeding op te warmen, maar ook aan tempertemperatuur de voeding serveren, kan geen kwaad, zo klinkt het. Dat bevestigen ook andere organisaties en dokters. In verschillende ziekenhuizen geven ze zo al standaard flessen op kamertemperatuur. Goed nieuws dus voor de vele ouders van een pasgeboren baby’tje, want zij kunnen hen dus een hoop moeite besparen!

Veel succes! En eventueel kun je je ook al voorbereiden op de eerste hapjes van je baby.

Gesponsorde artikelen