Ouders Melania Trump zijn Amerikaans staatsburger geworden. Ook NOT ACCEPTABLE, Donald?

Ouders Melania Trump zijn Amerikaans staatsburger geworden. Ook NOT ACCEPTABLE, Donald?

Vorig jaar haalde Donald Trump nog fel uit naar de mogelijkheid tot immigratie door familiehereniging. Onaanvaardbaar en een broeihaard voor terrorisme was dat. Tenzij het om je schoonouders gaat blijkbaar.

De ouders van first lady Melania Trump zijn immers gisteren Amerikaans staatsburger geworden. Viktor (74) en Amalija (72) Knavs legden de eed op de Amerikaanse grondwet af.

De Sloveense ouders van Melania maakten daarbij gebruik van de mogelijkheid tot immigratie door familiehereniging, een vorm van ketenmigratie die door president Donald Trump in november vorig jaar nog erg fel bekritiseerd werd.

“Broeihaard voor terrorisme”

“Veel mensen komen ons land binnen en ze brengen hun hele familie mee, die echt boosaardig kunnen zijn. Onaanvaardbaar”, zei Trump toen. Tijdens zijn State of the Union zei Trump nog dat ketenmigratie “een katalysator voor terrorisme” is.

Melania Trump is in Slovenië geboren en veranderde haar familienaam van Knavs naar Knauss. Ze trouwde in 2005 met Donald Trump. Een jaar later kreeg ze zelf de Amerikaanse nationaliteit.

Gesponsorde artikelen