Ouders opgelet: winterjas in autostoel is levensgevaarlijk

Ouders opgelet: winterjas in autostoel is levensgevaarlijk

Je kind vastgespen in de autostoel, da’s vaak een heel karwei: je kindje werkt tegen, je staat te sukkelen met die gordel en je zweet je bijgevolg te pletter nog voor je vertrokken bent. Toch doe je het altijd, want de veiligheid van je kind gaat voor alles. Maar wist je ook dat het geen goed idee is om je kind mét winterjas vast te maken in de auto?

Veel ouders beseffen niet dat de veiligheid van een autostoel teniet wordt gedaan als je kind er mét winterjas inzit. Zeker als het om een dikke, donzige jas gaat: dan lijkt het wel alsof je kind stevig is vastgegespt, maar zit er eigenlijk te veel ruimte tussen de gordel en de jas. Op die manier wordt je kind niet volledig beschermd wanneer er een ongeluk gebeurt. Want als er een opening is tussen je kind en het harnas, dan zit het harnas niet dicht genoeg tegen het lichaam van je kind om het volledig te kunnen beschermen.

In onderstaand filmpje wordt duidelijk aangetoond hoe groot het verschil is:

Het vraagt natuurlijk een inspanning om er altijd aan te denken de jas van je kind pas aan te doen als hij of zij uit de auto komt, of om de jas uit te trekken als je kind in de auto stapt. Maar die inspanning kan wél het leven van je kind redden!

Gesponsorde artikelen