Voor 11 dagen oudste man ter wereld, maar nu overleden

Oudste man ter wereld overleden
ISOPIX

De oudste man ter wereld is overleden. De japanner Chitetsu Watanabe kreeg op 12 februari 2020 het certificaat van oudste man ter wereld. En dat op een leeftijd van 112 jaar en 344 dagen. Op 23 februari liet hij jammer genoeg het leven.

Watanabe is geboren op 5 maart 1907 in Niigata, de grootste stad aan de Japanse zee. Hij diende onder andere in het Japanse leger en werkte in zijn moestuin tot zijn 104de verjaardag. De man had vijf kinderen, twaalf kleinkinderen, zestien achterkleinkinderen en een achterachterkleinkind. Zijn voorganger was ook een Japanner, Masazo Nonaka. Deze man werd 113 jaar.

Chitetsu Watanabe mag dan wel overleden zijn, hij laat wel een mooie boodschap achter. In een interview met een lokale krant liet hij weten wat zijn geheim was om zo oud te worden. Vooral niet boos worden en altijd een glimlach op je gezicht toveren heeft hem zo ver gebracht. Hieronder nog een filmpje van de inhuldiging op 12 februari.

Andere recordhouders

De oudste persoon die ooit geleefd heeft, is Jeanne Calment. De Franse dame werd 122 jaar en 164 dagen. De oudste man ooit is Jiroemon Kimura uit Japan, hij werd 116 jaar en 54 dagen.

De oudste persoon ter wereld die nog leeft, is Kane Tanaka, ook een Japanse. Zij is geboren op 2 januari 1903 en is dus 117 jaar. Guinness World Records is momenteel nog aan het onderzoeken wie de oudste levende man nu is.

Gesponsorde artikelen