‘Over De Oceaan’: Dit zag je niet in de voorlaatste aflevering

Gisteren was het alweer tijd voor de voorlaatste aflevering van Over De Oceaan. De 6 BV’s kwamen na enkele laatste ergernissen aan in Saint Lucia. Maar de periode op de boot heeft bij iedereen zijn tol geëist. Tijdens de laatste zeemijlen kreeg de bemanning namelijk heel wat heimwee naar normale dingen als stoelen en … veel préparé. Dit is wat je niet zag in de voorlaatste aflevering.

Dat Ella Leyers, Jonas Geirnaert, Gert Verheyen, Elodie Ouedraogo, Annelien Coorevits en James Cooke ondertussen al terug veilig aan land zijn, weten we al een tijdje. Maar dat neemt niet weg dat het interessant blijft om te zien hoe de zes hun drie weken op de oceaan hebben beleefd.

De reeks zat ondertussen al aan zijn voorlaatste aflevering en daarin zagen we hoe de bemanning na drie weken zeilen eindelijk terug aan land kwam. Volgende week zien we hoe de 6 BV’s elkaar na enkele maanden terugzien om herinneringen op te halen.

Préparé

Het centrale thema doorheen de voorlaatste aflevering leek verrassend genoeg préparé te zijn. Verschillende gesprekken gingen over wat de bemanning het meeste miste en daar kwam het vaak neer op slechts één ding: eten. Zo keek kapitein Piet het meest uit naar biefstuk met frietjes en kon James maar niet ophouden over préparé.

Ook in de extra beelden gaat het over broodjes met préparé. “Je weet wat je mij moet kopen hé, Gert”, klinkt het. “Een broodje martino met augurkjes, ansjovis en een klein beetje mosterd. Wauw.” Gert lijkt mindere fan want hij doet een hele uiteenzetting over hoe hij préparé enkel lekker vindt als het écht vers is. En ook kapitein Piets ervaring met het beleg is niet de beste. “Ik heb een lintworm gehad, waarschijnlijk door préparé”, klinkt het.

Bekijk Over De Oceaan: wat je niet zag #7 hier:

Over De Oceaan, elke maandag om 21 uur op Play4 en GoPlay.

Meer
Lees meer...