Overdramatische reporter flatert bij berichtgeving over orkaan Florence

Overdramatische reporter flatert bij berichtgeving over orkaan Florence

Orkaan Florence heeft hevig huisgehouden aan de Amerikaanse oostkust, maar deze nieuwsreporter wou er toch nog een schepje bovenop doen. Hij trotseerde de hevige winden, maar overdreef daarbij toch wel een beetje.

De orkaan Florence bereikte vanmorgen de oostelijke kustlijn en deze reporter moest daar verslag over uitbrengen. Heroïsch trotseert hij de wind en de regen, maar daarbij had hij toch beter eens rondgekeken.

Overdramatisch

De beelden van de reporter zien er heel dramatisch uit. De reporter moet zijn best doen om op zijn voeten te blijven staan en wordt bijna meegeblazen door de wind. Maar dan gebeurt er iets merkwaardigs.

In een filmpje dat Twitter-gebruiker @gourdnibler deelde is te zien hoe in de achtergrond twee mensen voorbij wandelen die schijnbaar geen moeite hebben om de wind te trotseren. Een mooi staaltje dramatiek dus van de reporter. Het filmpje werd al meer dan 185.000 keer geretweet en kreeg al meer dan 420.000 likes.

De schuld van het gras

Ondertussen heeft The Weather Channel al gereageerd op het filmpje. In een statement aan BuzzFeed liet de zender weten dat de reporter niet overdreef maar dat er iets anders aan de hand was.

“Het is belangrijk om te zeggen dat de twee individuen in de achtergrond lopen op asfalt en Mike Seidel (de reporter, red.) probeert om recht te blijven staan op het natte gras, nadat hij al urenlang on-air is en duidelijk doodop is.” En inderdaad, in het filmpje is te zien hoe de reporter op een klein grasperkje staat. Maar wij denken toch dat hij er even goed naast had kunnen staan, want ook daar was plaats genoeg. Al had dat misschien wel iets minder dramatische beelden opgeleverd.

Gesponsorde artikelen