Overleef de blok met deze 5 energieke tips

Je zit halfweg de blok, de eindstreep is in zicht. Toch duurt het nog enkele weken en net die zijn er te veel aan. De vermoeidheid slaat toe en je focus houden blijkt moeilijker dan ooit tevoren. Hoe blijf je efficiënt en voorkom je dat je tijdens het studeren steeds in slaap valt? Wij verzamelden de beste tips voor extra energie tijdens de examens!  

Beweeg voldoende

Uren stilzitten op je stoel en zo veel mogelijk leerstof in die bovenkamer opslaan? Het lijkt vanzelfsprekend, maar efficiënt is het niet. Geef je hersenen voldoende zuurstof en neem om de 2 uur een kwartiertje pauze. Ga naar buiten en haal een frisse neus of zet een knalplaat op en laat je volledig gaan. Het helpt je om te ontspannen en geeft je extra energie om er opnieuw tegenaan te gaan.

Eet gezond en zorg voor voldoende verfrissing

Een grote zak winegums tijdens het studeren en een diepvriespizza als avondmaal. Lekker makkelijk, maar wist je dat te veel suiker en vet je net een energiedip bezorgen in plaats van een energiestoot? Eet bewust en kies daarom voor yoghurt, zaden, fruit en groenten, en drink veel water! Op warme dagen zorgen ze niet alleen voor verfrissing, ze voorkomen ook een mental breakdown en geven je geheugen een boost!

Ontspan voor het slapen gaan en slaap voldoende

Een goede nachtrust is belangrijk, zeker tijdens de blok. Je hersenen krijgen rust en kunnen zo de ingestudeerde leerstof verwerken én opslaan. Onderzoek raadt aan om minstens zeven tot negen uur rust te nemen. Extra tip: duik na het studeren niet meteen je bed in, maar ontspan eerst gedurende minstens een half uur!

Extra energie met ubiquinol

Pas je bovenstaande tips al toe en mis je toch nog energie? Het co-enzym Q10 speelt een belangrijke rol in de energieproductie van de cellen. Tijdens stressvolle periodes, of in combinatie met ongezonde voeding vermindert het niveau van Q10 sterk in je lichaam. Hierdoor vermindert je energiegehalte, verzwakt je weerstand en krijg je spierklachten. Boost je energiepeil daarom met extra vitaminen en mineralen en vul zo het Q10-gehalte in je lichaam aan.

Voedingssupplementen met Ubiquinol

Q10 komt in twee vormen voor: Ubiquinone, de geoxideerde vorm van Q10 en Ubiquinol, de actieve vorm van Q10. Ons lichaam heeft vooral nood aan die laatste. En laat net die makkelijk aan te vullen zijn met voedingssupplementen. Een dagelijkse dosis van zo’n 100 mg zou al voor een ware energieboost zorgen. Het Japanse bedrijf Kaneka is gespecialiseerd in het produceren van 100% natuurlijk, bio-identiek Ubiquinol. Hun Ubiquinol-Q10 capsules (kijk naar Kaneka UbiquinolTM quality seal) zijn onder andere verkrijgbaar in de apotheek of in natuurvoedingswinkels onder de namen Pharma Nord, Trenker, Nutrisan, Therascience, WHC Labs en Pileje.

Meer
Lees meer...