Overleeft Rick seizoen acht? Showrunner ‘The Walking Dead’ belooft enorm snel achtste seizoen

Overleeft Rick seizoen acht? Showrunner ‘The Walking Dead’ belooft enorm snel achtste seizoen

Seizoen zeven van ‘The Walking Dead’ was voor velen een enorme teleurstelling. De heel het seizoen geteasede grote confrontatie kregen we maar amper te zien en de vele ‘filler’ afleveringen deden het tempo geen goed. Maar showrunner Scott Gimple belooft een veel sneller achtste seizoen. En als we de acteurs mogen geloven, dan kan het achtste seizoen voor elk personage het laatste zijn. Negan? Rick? Daryl? Niemand is veilig!

‘The Walking Dead’ startte het afgelopen seizoen met een knaller van een opener. Wie had Negan in de slotscène van seizoen zes vermoord? Het lokte meer dan zestien miljoen kijkers naar een ijzersterke eerste aflevering. Maar het niveau kon niet worden aangehouden, de serie slabakte en had tegen de zestiende aflevering nog ‘maar’ tien miljoen kijkers. Grote kritiek: het seizoen sleepte zich maar wat voort, er zat helemaal geen snelheid in. Wel, daar komt in seizoen acht verandering in.

“Doordat het eigenlijk tot een enorm groot conflict is uitgegroeid, heeft dat de structuur van de show veranderd”, zegt showrunner Scott M. Gimple in een interview met Entertainment Weekly. “Het zal ‘kinetischer’ worden, meer aan een ‘breakneck‘ snelheid”, aldus Gimple. “Het zal snel vooruit gaan.” Ook de, bijna losstaande, afleveringen die focusten op één of enkele personages zullen achterwege gelaten worden. “We zullen niet meer zo diep ingaan op enkele personages in één aflevering, maar eerder de stukjes van ‘hun’ verhaal aanbieden als we verder gaan met de serie”, legt de showrunner uit.

“Melt people’s minds and break their televisions”

Goed nieuws dus. Maar wat is er nog allemaal al geweten over seizoen acht van onze favoriete zombieserie? Naast drie acteurs die tot ‘series regulars‘ zijn gepromoveerd met Steven Ogg (Simon, de rechterhand van Negan), Katelyn Nacon (Enid, de goede vriendin van Carl) en Pollyanna McIntosh (Jadis, de leidster van de Scavengers), zullen er volgens TVLine ook twee gloednieuwe gezichten aan de cast worden toegevoegd. Dillon, een sarcastische twintiger die waarschijnlijk een samenraapsel zal zijn van verschillende personages uit de comic books, en Abbud, een Amerikaanse moslim die al een hele tijd op zijn eentje tussen de walkers leeft.

Gimple liet ook al vallen dat seizoen acht nog intenser zal zijn: “Het zal nog grootser zijn. Het wordt nog intenser.” Na de geniale cliffhanger van seizoen zes, wordt ook het begin van seizoen acht must see volgens Gimple. “De eerste vier afleveringen will melt people’s minds and break their televisions.” Ook Andrew Licoln (RIck Grimes) kijkt uit naar het achtste seizoen: “Ik kan echt niet wachten. Ik ben echt enthousiaster over de eerste aflevering van seizoen acht, en de andere vijftien, dan dat ik ooit in mijn leven geweest ben!”

Niemand is veilig

Een nieuw seizoen, nieuwe geruchten over wie misschien het loodje legt. Seizoen zeven begon met de dood van Abraham en fan favorite Glenn, maar misschien zal seizoen acht ook wel het einde betekenen voor een van de absolute hoofdpersonages. “Ik ben misschien wel dood”, teasede Jeffrey Dean Morgan (Negan). “Misschien is Daryl wel dood.” Volgens showrunner Gimple moeten we zelfs twijfelen aan de overlevingskansen van Rick. “Hij is bereid om alles op te offeren, zelfs zijn eigen leven, om zijn mensen te redden”, zo zegt Gimple. Moeten we ons echt beginnen voorbereiden op de dood van Rick? Eén ding is alvast duidelijk: niemand is veilig in seizoen acht.

Gesponsorde artikelen