Overweegt Clinton om via haar eigen talkshow opnieuw presidentskandidaat te worden? Deze journalist denkt van wel

Overweegt Clinton om via haar eigen talkshow opnieuw presidentskandidaat te worden? Deze journalist denkt van wel

Kamp Clinton bereidt zich voor op een nieuwe oorlog. Toch als we journalist en auteur Ed Klein moeten geloven. Hillary zou overwegen om een talkshow op poten te zetten waarin zij de grote ster is. Uiteraard heeft ze nog niets bevestigd. Miss Clinton zou vertrouwelingen gezegd hebben dat ze via deze weg de presidentsverkiezingen van 2020 hoopt te winnen. Klein lekte het nieuws op zijn blog.

Washington kort na de inhuldiging van Trump. Hillary Clinton heeft vrienden en medestanders over de vloer in haar Whitehaven villa, ook wel bekend als Hillary’s Fortress of Solitude. De gasten zijn uitgenodigd voor een gezellig etentje. Uit het niks heft Clinton haar glas met de woorden “I’ll be back!”. Het lijkt wel een imitatie van Arnold Schwarzenegger in The Terminator.

Klikspaan

Roddels of serious business? Er werd al gefluisterd dat ze voor burgemeester van New York of rector van een prestigieuze universiteit wou gaan. Onzin volgens journalist en New York Times bestseller auteur Ed Klein. Hij sprak met een gast van het bewuste diner die al jaren kind aan huis is bij de Clintons. Misschien moet Clinton haar vrienden beter leren kiezen, want de plannen van de gewezen first lady zijn gelekt en onthuld op de blog van Ed Klein.

Vuist tegen Trump

“Hillary Clinton overweegt een talkshow waarbij zij de presentatrice is”, schrijft Klein. “Ze is van plan televisie in te zetten als platform voor een volgende verkiezingscampagne. Haar visie: de actualiteit vanuit progressief perspectief.”

“Met haar status en connecties kan ze natuurlijk befaamde gasten strikken: hoge pieten, wereldleiders en vooraanstaande progressieve denkers. Ze is ervan overtuigd dat het een kijkcijferbom wordt omdat links Amerika steeds bozer zal worden op het rechtse beleid van Trump. Clinton wil een ander geluid laten horen.”

“Hillary Clinton laat zich niet opzij duwen. Ze is vastberaden om in de schijnwerpers te blijven en te strijden voor haar idealen. Ze weet dat Obama ook zal blijven vechten. En laat ons eerlijk zijn, Clinton is nooit de grootste fan van Obama geweest. Ze zou niets liever willen dan door progressief Amerika gezien te worden als een soort leider in ballingschap van de democratische partij.”

Epa

Derde keer, goede keer?

“Hillary denkt dat ze met een tv-show nieuw leven kan pompen in de democratische partij en dat ze haar (ex)aanhangers kan verenigen tegen Trump. Dit wordt haar comeback, haar springplank in de volgende presidentsrace die over een jaar begint.”

Als Clinton echt zou runnen wordt dat haar derde gooi naar het presidentschap. Zo verloor ze in 2008 al de democratische nominatie van Obama. Hillary Clinton is nu 69. Als het haar in 2020 lukt de presidentiële troon te bestijgen, zal ze 72 zijn. Dat betekent dat ze naast de eerste vrouwelijke president ook de oudste president in de geschiedenis van de States zou worden.

Hillary Clinton als talkshowhost, hoe zou dat er uitzien? Hier alvast een voorsmaakje:

Gesponsorde artikelen