Left Right
scrollTop top

“Pacquiao is een lafaard”: Mayweather weigert nog eens tegen de Filipijn te vechten


“Pacquiao is een lafaard”: Mayweather weigert nog eens tegen de Filipijn te vechten

‘The fight of the century’, zo werd de boksmatch tussen Floyd ‘Money’ Mayweather en zijn grootste rivaal Manny Pacquiao van afgelopen weekend genoemd. En even dreigden dat loze woorden te worden, aangezien Mayweather wel iets zag in een herkansing voor de Filipijn, die blijkbaar een schouderblessure had. Maar nu is hij veranderd van mening en mag Pacquiao die tweede kamp op zijn buik schrijven. Blijft dat eerste gevecht dus echt de enige ‘fight of the century’?

Mayweather werd tijdens en na de wedstrijd afgemaakt op Twitter, omdat hij als ‘allerbeste ooit’, zoals hij zichzelf graag noemt, te verdedigend vocht en niet veel kon waarmaken tegen nummer twee Pacquiao. Vooral zijn vele “knuffels”, die Pacman beletten hem te slaan, werden op veel hoongelach onthaald. Na de wedstrijd werd ook nog eens duidelijk dat de Filipijn eigenlijk een schouderblessure had, en dat hij dus niet 100 procent was. De overwinning van ‘Money’ kon dus niet op bijster veel appreciatie rekenen, behalve bij zijn eigen entourage natuurlijk.

Excuses, excuses, excuses

Maar enkele dagen na de kamp zei Mayweather iets wat niemand van hem verwacht had. Hij wou Pacquiao nog een herkansing gunnen, een jaar na zijn operatie aan de schouder, om zo in een volwaardig gevecht te kunnen uitmaken wie nu de beste is. Als sportiviteit kan dat wel tellen voor de zelfingenomen Amerikaan, die overigens nog steeds ongeslagen is als profbokser.

Maar nu denkt Mayweather daar dus plots helemaal anders over. Toen hij dinsdag op de Amerikaanse tv een interview gaf aan Jim Gray en de blessure van Pacquiao ter sprake kwam, had hij daar geen al te grote boodschap aan: “Excuses, excuses, excuses”, noemde hij het. “Hij was snel. Zijn rechterhand was snel. Zijn linkerhand was snel en hij gebruikte ze beide snel en krachtig.” Money is dus niet echt onder de indruk van Pacmans blessure.

Show-off

Mayweather krijgt wel al eens het verwijt een aansteller, een show-off te zijn. Je bent voor hem of je bent tegen hem, dat is zowat de teneur rondom de Amerikaan. Maar of hij met zijn uitspraken over zijn grootste concurrent voor de titel van allerbeste ter wereld het publiek op zijn hand krijgt, valt maar zeer te betwijfelen. Van de sportiviteit van na de wedstrijd is nog maar weinig te bekennen.

“Ik ga niet mee in die bullshit, en ik wil ook niet dat het publiek daar in mee gaat”, zei hij ook nog in het interview. “Hij verloor, hij weet dat hij verloor, en ik verloor heel veel respect voor hem. Hij is een slechte verliezer en een lafaard. Als je verloren hebt, accepteer je dat, en dan zeg je: ‘Mayweather was de betere bokser’.” Populair maakt hij zich alvast niet met deze uitspraken. Hij wordt op Twitter maar al te graag herinnerd aan het feit dat hij meer wegliep en “knuffelde” dan vocht tijdens de kamp.

Bron: Mashable

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  40.388.802
 • Aantal
  doden
  1.118.083
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  230.480
 • Aantal
  doden
  10.443